Home > Auto's > Wordt Porsche Tesla’s nieuwste concurrent?

Wordt Porsche Tesla’s nieuwste concurrent?

porsche e mission

Hé! Krijgt Tesla nou serieus concurrentie van Porsche? Porsche: dat waanzinnige merk met die prachtige bolides, dat weliswaar wát doet met het terugbrengen van uitstoot, maarrrr… toch bepaald niet bekend staat als het groenste merk ter wereld. Porsche wil namelijk rond 2020 haar eigen elektrische auto op de markt brengen. De Mission E, zoals de prachtbak heet, is in 2015 al als conceptcar vertoond tijdens de International Motor Show in Frankfurt. Maar het ziet er dus naar uit dat hij nu echt in productie genomen moet worden. Met een actieradius van bijna 500 kilometer moet het een serieuze concurrent voor Tesla worden. Ter vergelijking: een Tesla Model S kan met een volle accu nu zo’n 430 kilometer vooruit.
porscheemission2

Laden op een laadplaat

Ook vernieuwend aan Mission E is de manier van opladen. Dat kán nog steeds aan een ‘ouderwetse’ laadpaal, maar er zit ook inductietechnologie in, die het mogelijk maakt de wagen op te laden door simpelweg op een laadplaat in een garage te gaan staan. De accu zit na een minuut of 15 voor 80 procent vol. En – zoals je Porsche wel kunt toevertrouwen – je trekt ‘m in slechts 3,5 seconde naar 100 km/hr. En da’s snel. Overigens laat Tesla Porsche daar achter zich: in Ludicrous Mode, tikt Tesla in 2,5 seconde al bijna 97 km/hr aan.
porscheloading

Ik ben fan

Sinds ik begin dit jaar een rijtraining in een Porsche kreeg aangeboden (check de video!), ben ik verliefd op het merk. Later als ik groot ben, en waarschijnlijk de respectable leeftijd van een midlife crisis heb bereikt, wil ik ook in een Porsche rondscheuren. En ja: een Mission E lijkt mij dan wel wat.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.