Home > Coolness > Women in Tech Talkshow #1 | Over het belang van vrouwelijke rolmodellen en creativiteit in ICT en tech

Women in Tech Talkshow #1 | Over het belang van vrouwelijke rolmodellen en creativiteit in ICT en tech

Waarom kiezen zo weinig meisjes – en vrouwen – voor een carrière in ICT en tech? Volgens kersvers onderzoek van Microsoft komt dat doordat meisjes dénken dat de wereld van technologie alles behalve creatief is. Én we hebben te weinig zichtbare rolmodellen. Maar wat bedoelen we precies met creativiteit en over wat voor soort rolmodellen hebben we het dan eigenlijk? Die vragen stonden centraal tijdens de allereerste Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista, die op 12 april tijdens Girlsday werd uitgezonden. En gelukkig hebben we de beelden nog.

De gasten van deze editie waren:

  • Cara Antoine is Chief Marketing and Operations Officer van Microsoft. Zij praat ons door het kersverse STEM-onderzoek van Microsoft.
  • Ineke Scheffers is founder van Girl Code, zelf nog maar net omgeschoold en nu succesvol programmeur. Eerder dit jaar won zij de Techionista Tech Talent Award.
  • Anouk van Tuinen is een getalenteerde software-specialist, gadget geek en coding newbie. Ze werkte jarenlang in de theaterbusiness, maar gooide het roer om om zich volledig op haar échte passie te storten: technologie.
  • Eva de Mol weet als consultant en onderzoeker álles van big data. Ze verzamelde data van meer dan 800 tech-ondernemers en ontwikkelde een algoritme om ondernemers aan elkaar te koppelen.
  • Nina Hoff is oprichter en CEO van byFlow, een Nederlandse 3Dprinter-fabrikant. Al rollen er uit haar 3D-printers geen plastic mallen, maar heuse culinaire hoogstandjes. Hoff won eerder dit jaar de Techionista Tech Entrepreneur Award.

 

You may also like
Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
Women In Tech Talkshow
Kijk donderdag 12 april naar de live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista!
vrouw werkend aan laptop
NIEUW: Laat je gratis omscholen en scoor een baan in data-science!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.