Home > Wearables > Met deze wearable kun je een gesprek in elke taal verstaan. Handig!

Met deze wearable kun je een gesprek in elke taal verstaan. Handig!

Een maand geleden lanceerde Google al de Smart Lens, waarmee je geschreven tekst direct met je smartphone kunt vertalen. Start Up Waverly Lab gaat nog een stapje verder en lanceert binnenkort de Pilot Earpiece. Dit oortje vertaalt gesproken tekst realtime naar een andere taal. Taal hoeft echt nooit meer een barrière te vormen. Go technology!

Hoe werkt het?

De wearable van Waverly Labs is een strak vormgegeven oortje dat in combinatie met bijbehorende app werkt. Beide gebruikers dragen een oortje met een noise-cancelling microphone. Hierdoor wordt al het omgevingsgeluid uitgefilterd en alleen de gesproken conversatie opgevangen. De gesproken tekst wordt via Bluetooth naar de app gestuurd en hier vindt de vertaling plaats. Dit gebeurd door middel van spraakherkenning, machine translation, machine learning en als laatste spraaksynthese. De vertaling wordt vervolgens naar het tweede oortje gestuurd. Dit gebeurt (bijna) synchroon waardoor je gewoon op normaal tempo met elkaar kunt praten; de ander praat in zijn eigen taal terwijl jij het in je oortje gewoon in jouw taal hoort. Wat een uitvinding!

pilot-translation-kit-conversational-system-waverley-labs-mwc-design-products-technology_dezeen

Meetings zonder taalbarrière

Zelfs in een groep werkt het principe. Zolang iedereen maar een Pilot-oortje draagt en via de app verbonden is met internet. Hoe cool! Althans… als het echt zo goed werkt als de makers beweren. Want, hoewel ook ik echt niet kan wachten om dit bij mijn volgende internationale werkmeeting uit te proberen, geldt toch: eerst zien, dan geloven. Dat kan vanaf mei dit jaar. Dan lanceert Waverly Labs naar verwachting de Pilot-earpiece in 5 talen: Engels, Spaans, Frans, Portugees en Italiaans. Ze hopen snel uit te breiden naar 15 talen en een offline versie.

Kost dat?

Voor $ 249 kun je Pilot pre-orderen.

You may also like
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
levis-commuter-x-jacquard-by-google
Kan niet schelen hoe warm het is: deze jas doen we nooit meer uit!
Witte Kerv-ring op vrouwenhand
Laat je portemonnee thuis, vanaf nu betaal je met deze slimme ring!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.