Home > Apps > WaitSuite: Een nieuwe taal leren terwijl je wacht

WaitSuite: Een nieuwe taal leren terwijl je wacht

Wachten tot de WiFi verbonden is, wachten op een mailtje van een collega, wachten op de lift… Tijdens onze vol geplande dagen zijn er nog genoeg micromomentjes waarop we even niets doen. Zonde! Zo dachten in elk geval de onderzoekers van MIT’s Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (CSAIL). Onlangs lanceerden zij WaitSuite, een set van apps die je helpen een nieuwe taal te leren in dit soort verloren momenten.

Confession: ik ben an sich wel fan van af en toe even niets doen. We moeten al genoeg en bovendien, even niksen schijnt alleen maar goed te zijn voor de creativiteit. Toch trok WaitSuite direct mijn aandacht. De reden: het lijkt mij supertof om Spaans te kunnen spreken. Helaas strandden mijn voorgaande pogingen met apps als DuoLingo al na een paar weken. De dagelijkse herinneringen van de app ten spijt, vaak kwamen deze juist binnen op de momenten dat het niet uitkwam en dacht ik er zelf niet aan op het moment dat ik wel tijd zou hebben. WaitSuite belooft een veel beter gevoel voor timing te hebben en start alleen op als je daadwerkelijk aan het wachten bent.

WaitSuite

Hoe weet WaitSuite dat je aan het wachten bent?

WaitSuite bestaat uit een serie apps die embedded zijn in andere applicaties. Zo is er bijvoorbeeld WaitChatter, die je helpt nieuwe woorden te leren terwijl je wacht op een antwoord van je gesprekspartner in Google Chat. De eerste testresultaten van WaitChatter klinken al veelbelovend. Met de demo-versie van de app leerden gebruikers maar liefst 57 nieuwe woorden in twee weken. Bovendien bleven gebruikers tijdens de mini-wachtmomentjes daadwerkelijk betrokken bij hun oorspronkelijke taak, in plaats van naar hun smartphone te grijpen en Instagram door te scrollen.

Op dit moment zijn er apps voor 5 verschillende momenten ontwikkeld en kun je met WaitSuite Frans of Spaans leren. Ook proberen? Installeer WaitChatter voor Google Chat.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.