Home > Events > Even nagenieten: voorpremière van Hidden Figures!

Even nagenieten: voorpremière van Hidden Figures!

Joe, strike a pose! Vorige week woensdag was het Internationale Vrouwendag, en dus stonden Techionista’s extra in de spotlights. En terecht, want hoewel het soms lijkt alsof mannen en vrouwen in ons eigen kikkerlandje hartstikke gelijk zijn, is dat helaas nog niet altijd het geval. Daar stonden we woensdag extra bij stil. Of nou ja… eigenlijk begonnen wij op dinsdagavond al! Mét een exclusieve voorpremière van de film Hidden Figures in de FilmHallen in Amsterdam. Niet alleen, maar samen met de powervrouwen van InspiringFifty.

Hidden Figures zichtbaar maken

Wij bij Techionista zijn nogal van de niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit. In plaats van als vrouw verongelijkt te zijn, omdat we nog altijd zeer slecht vertegenwoordigd zijn in de techscene; zeggen wij: maak dan het verschil en ga het gewoon dóen! Maar doen begint bij inspiratie en wie zijn nou inspirerender dan vrouwen die al keihard ass aan het kicken zijn? Juist! Dus sloegen we de handen ineen met InspiringFifty; de club die juist daarmee bezig is: vrouwelijke rolmodellen uit de techindustrie zichtbaar maken. Samen organiseerden we een exclusieve voorpremiere van de film Hidden Figures; over drie supercoole Afro-Amerikaanse die in de jaren 60 het verschil maakten bij NASA. Over rolmodellen gesproken…

En dat is nodig!

Waarom doen we dit nou allemaal? Omdat het keihard nodig is. Uit kersvers onderzoek van Microsoft blijkt dat jonge meiden nog altijd dénken dat tech niets voor hen is. En heel opvallend: volgens de onderzoekers denken Nederlandse meiden vaak ten onrechte dat ze slechter zijn in exacte vakken dan ze daadwerkelijk zijn. Dat beeld houden we met zijn allen in stand. Waarom? Omdat we blijkbaar nog heel stereotiepe denkbeelden hebben over tech. Dat is iets voor jongens en mannen. Onzin natuurlijk! Die (onbewuste) denkbeelden moeten veranderen. Daarom heeft Internationale Vrouwendag dit jaar de hashtag #beboldforchange. Dat waren wij gisteren al: bold for change 😉 Tijdens de première van de must-see film Hidden Figures. En gelukkig hebben we de beelden nog.

Over de film

Sinds deze week draait Hidden Figures in de bioscoop. Wat een waanzinnig goed verhaal en wat een briljante cast. Daar móet je heen! En eh… bij Techionista kun je bioscoopkaartjes én Hidden Figures Goodiebags winnen. Je hoeft je alleen maar even aan te melden voor onze Tech Weekly en je maakt kans!

Niet voor niets sleepte Hidden Figures drie Oscar-nominaties in de zak. Oh en eh… er is ook een glansrol weggelegd voor Big Bang Theory Sheldon Cooper (Jim Parsons). We like! Check hier de trailer:

Meer weten over InspiringFifty? Check het hier! Vandaag maken zij weer een gloednieuwe lijst met leading ladies bekend.
Meer over het onderzoek van Microsoft vind je hier!

 

You may also like
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
Women in Tech Talkshow 1
Women in Tech Talkshow #1 | Over het belang van vrouwelijke rolmodellen en creativiteit in ICT en tech
Women In Tech Talkshow
Kijk donderdag 12 april naar de live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista!
vrouw werkend aan laptop
NIEUW: Laat je gratis omscholen en scoor een baan in data-science!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.