Home > Events > VIDEO | Techionista’s Ylva wordt opgeleid tot data-scientist

VIDEO | Techionista’s Ylva wordt opgeleid tot data-scientist

Drie vrouwen uit het Techionista-netwerk worden as we speak door SAS opgeleid tot data-scientists. De loodzware opleiding ter waarde van 24.000 euro wordt hen aangeboden door SAS en duurt 12 weken. Deel 1 zit er net op. Tijd voor een interviewtje met één van de Techionista-kandidaten: Ylva. Want wat leer je eigenlijk tijdens deze opleiding? En loopt ze al op haar tandvlees of is het te doen?

Ylva, we zitten nu op de helft van de opleiding. Hoe gaat het met je?

“Het is echt te gek! Het is zo leuk om nieuwe dingen te leren en er gaat een wereld voor me open.”

Maar het lijkt me ook heel zwaar, toch?

“Ja… het is héél zwaar. Maar gelukkig kan ik het wel volgen. We krijgen onderdelen Statistiek, Programmeren, Data-opschoning; of Datakuising, zoals onze Belgische docent dat noemt. Ik leer nu eigenlijk pas hoe je het gedegen aan zou kunnen pakken en welke software-pakketten er allemaal zijn om dat werk te doen. Ik vind het echt cool om allemaal te zien en mee te maken.”

Ik voel me soms ook echt een dikke nerd. Bijvoorbeeld als je een stukje code intoetst en je drukt op ‘Run’ en er komen géén rode meldingen tevoorschijn… Dan zitten we te juichen in het klaslokaal

En je hebt je examen gehaald…

“Ja! Het eerste blok ging in zijn geheel over datamanagement, of big data. Dat eerste blok is opgesplitst in twee delen en voor deel 1 heb ik dus net mijn examen gehaald!”

Op 9 januari start deel twee van de opleiding en die duurt ook weer zes weken. Ylva is er klaar voor en wij blijven haar volgen. Stay tuned!

Meer weten over het hoe en waarom van deze opleiding, georganiseerd door Techionista en SAS? Check ook deze video waarin Techionista’s co-founder Tamira van Roeyen en SAS’ Education Manager Pascal Lubbe er alles over vertellen.

Video by Linda Morris
You may also like
Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
vrouw werkend aan laptop
NIEUW: Laat je gratis omscholen en scoor een baan in data-science!
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan