Home > Apps > Verzonden mails automatisch deleten met Google’s Dmail

Verzonden mails automatisch deleten met Google’s Dmail

Google heeft een nieuwe Chrome-plugin uitgerold: Dmail. En dat is een retehandige extensie die het mogelijk maakt om zélf te bepalen hoelang een ontvanger bij een door jou verzonden mailtje kan komen. Een Dmail wordt bovendien versleuteld verzonden, voor éxtra veiligheid.

Een liefdesverklaring, een scheldkanonnade, een schaamteloze roddel… Oh I don’t know: er zijn zoveel redenen om een mail maar een beperkte houdbaarheid mee te geven. En dat kan dus nu met Dmail. Wanneer je deze extensie installeert (let op: alleen compatible met Chrome), komt er in je Gmail een verzendfunctionaliteit bij:

Schermafbeelding 2015-07-26 om 19.39.40

 

Als je Dmail op ‘on’ hebt staan, wordt een mail versleuteld verzonden en met de ‘Destroy’-functionaliteit bepaal je bovendien hoelang een mail voor de ontvanger zichtbaar blijft:

Schermafbeelding 2015-07-26 om 19.39.53

Al eerder spijt van een mailtje? Dan kun je ‘m op elk moment terugtrekken. De mail wordt dan zowel bij de ontvanger als bij jou zelf verwijderd. Handig! Wat? Dat dat ook bij andere mailprogramma’s kan? Mwah… meestal alleen binnen de eerste 30 seconden of nog voordat de ontvanger de mail geopend heeft. Met Dmail kan het op élk moment.

Google heeft al aangekondigd dat je binnenkort met Dmail bovendien kunt aanvinken dat het forwarden van je mails onmogelijk wordt. Helemaal fijn.

Dmails ontvangen kan met elk mailprogramma, maar voor het verzenden ervan heb je uiteraard wel Gmail nodig. En Google’s browser Chrome dus.

Beeld: Kevin Fitz
You may also like
graphic van vrouwelijk persoon met gezichtherkenning
Google verwijdert genderlabels uit beeldherkenningssoftware om vooroordelen te vermijden
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Google komt met depressie-test

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.