Home > Coolness > Vanaf maandag zijn er 56 nieuwe emoji! Maar… waar blijft de dansende banaan?

Vanaf maandag zijn er 56 nieuwe emoji! Maar… waar blijft de dansende banaan?

Je zou het misschien niet verwachten, maar emoji zijn een serieuze zaak. Er is zelfs een heus consortium dat samen met grote techbedrijven als Facebook, Twitter en Apple, officieel moet goedkeuren welke poppetjes mogen worden toegevoegd aan het wereldwijde emoji-pakket. Maandag rollen de nieuwste exemplaren van de band, met onder meer een vrouw met hoofddoek, een genderneutraal poppetje, een zombie en een dino. Fantastisch allemaal, maar we missen nog steeds… de dansende banaan. 

De 56 emoji nieuwe emoji die nu door Apple worden vrijgegeven, werden in november vorig jaar al goedgekeurd. iOS-bèta-gebruikers krijgen ze vanaf maandag al te zien. Eind deze maand bereiken ze ook het grote publiek. Maar… waar blijft de dansende banaan? De banaan die zo mooi verwijst naar de Peanut Butter Jelly-song van de illustere Buckwheat Boyz. De banaan die ons vervult van nostalgische gevoelens en laat mijmeren over de tijd van Hyves (weet je nog?).

big-dancing-banana-smiley-emoticon

Hyves

Ach ja, Hyves… mijn huidige relatie begon er ooit (ja, ik ben al heel oud, thank you very much) en werd na een goed chat-gesprek beklonken met… een dansende banaan. En ik weet het: je kunt de vrolijke, gele vriend heus wel vinden in de vorm van gifjes, maar zou het niet mooi zijn als ook deze jongen geaccepteerd werd en er gewoon officieel mocht zijn? Net als de dino, de zombie, het genderneutrale poppetje, de regenbooghartjes, de borstvoedinggevende vrouw en de vrolijke drol? Is dat nou echt te veel gevraagd?

banana_1f34c

Pronte jongen

Toegegeven: er is al een banaan in Emoji 5.0 (de officiële emoji-lijst): een nogal pront, half ontschild exemplaar. Maar die danst dus niet. Die staat daar gewoon nogal statisch een fallussymbool te wezen. Zou ik dus NOOIT naar iemand sturen. Maar als hij nou zou dansen… dan zou hij al snel bij mijn favorieten staan.

Animoji-bananen

En er is nog een reden voor de dancing banana als officieel erkende emoji. Binnenkort komen er namelijk animoji aan: dat zijn geanimeerde emoji waarop jóuw gezichtsuitdrukking te zien is. Dat werkt met de camera van je smartphone (vooralsnog alleen iPhone), die jouw gezichtsuitdrukking vertaalt naar het koppie van je emoji. Een kat bijvoorbeeld, of zelfs die drol. Denk nu weer even aan de dancing banana die niet alleen danst, maar ook JOUW frons overneemt en die je zelfs kunt laten praten (of zingen?). Ja, hou maar op: zo’n banaan kan wereldleed voorkomen!

Adweek GIFs - Find & Share on GIPHY

#dancingbananaemoji

Maar goed, alleen maar mijmeren over verloren tijden en niet meer dansende bananen, zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Het is tijd voor actie! Roodharigen hebben ook succesvol gelobbyd voor een eigen symbool (die komt er in 2018), en mind you: roodharigen maken minder dan 2 procent van de wereldbevolking uit. Je toch zeggen dat er nóg veel meer mensen baat hebben bij een dansende banaan?* Lobby’en voor een emoji is helaas nogal een tijdrovende klus; je moet er namelijk hele formulieren voor invullen. Techsite Mashable zet hier alle spelregels daarvoor een op rij. Maar joh: laten we klein beginnen door gewoon even te tweeten met een dancing banana-gifje en #dancingbananaemoji, dan zijn we vast al een heel eind. (Of niet, maar van meer dansende bananen op Twitter, is nog nooit iemand slechter geworden.)

*Disclaimer: natuurlijk zijn er altijd prangendere kwesties op te lossen, dan het laten erkennen van dansende bananen. Maar juist in een tijd als deze, waarin angst voor aanslagen, vermissingen en natuurrampen helaas aan de orde van de dag zijn, is een onschuldige glimlach een groot goed. Oh, en we zijn ons er terdege van bewust dat roodharigen in tegenstelling tot bananenminnenden wél een serieuze groep vormen om rekening mee te houden. Neem bovenstaande dan ook vooral niet te serieus, en dans! #likeabanana
big-dancing-banana-smiley-emoticon

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.