Home > Devices > Techionista’s Anouk test The Frame: ‘Deze televisie is een waar kunstwerk!’

Techionista’s Anouk test The Frame: ‘Deze televisie is een waar kunstwerk!’

Quizvraag: wat is het lelijkste ding in je huis? Misschien wel je tv als ie uitstaat: zo’n gapend zwart gat op je muur is nou niet echt een aantrekkelijk beeld. Nu kun je zo’n ding natuurlijk verstoppen in een kast. Maar je kunt hem ook inzetten als kunstobject. Althans: dat probeert Samsung met The Frame. Techionista’s Anouk testte hem.

Dingdong! Toen ik The Frame in ontvangst nam voor de Techionista-test, zonk de moed me even in de schoenen. Het ding is zeker twee keer zo groot als het scherm dat ik nu in mijn huiskamer heb staan! Een formaat dat wel heel erg aanwezig is. Deze zorgen verdwenen echter als sneeuw voor de zon, zodra de stekker in het stopcontact zat. Bij The Frame kijk je namelijk niet tegen een gapend zwart gat aan als de televisie uitstaat… Veruit de tofste feature van deze televisie is namelijk dat wanneer je hem uit hebt staan, het scherm verandert in een kunstwerk. Toen ik hier voor het eerst over las, was ik stiekem een beetje sceptisch. Ik had toch het elektronische fotolijstje van een aantal jaren geleden in gedachten. Maar Samsung is erin geslaagd om de kunstwerken ook daadwerken als kunstwerken te tonen. Wanneer je een passe-partout toevoegt aan een kunstwerk lijkt er zowaar diepte in het scherm te zitten en bij sommige kunstwerken uit de catalogus kun je de verfstreken bijna zien zitten. Om het kunstwerk nog meer kracht bij te zetten is The Frame volledig plat aan de achterkant waardoor het scherm strak tegen de muur geplaatst kan worden en krijg je er een houten lijst bijgeleverd die je over de randen van de televisie klikt.

Je eigen kunst

The Frame bevat een uitgebreide catalogus met kunstwerken in verschillende genres. Mocht er echter niets naar jouw smaak tussenzitten, dan kun je ook jouw eigen foto’s of afbeeldingen toevoegen. Bijvoorbeeld door via de Rijksstudio de Nachtwacht te downloaden. Lijkt de televisie ineens helemaal zo groot niet meer. Het kunstwerk is natuurlijk het meest opvallende aspect van The Frame. Je vergeet bijna dat het ook gewoon een televisie is. En niet de minste televisie. Het beeld is superscherp en gemakkelijk aan te passen aan jouw voorkeuren. Zo kun je de verlichting en warmte van het scherm aanpassen. Daarnaast viel het mij op dat apps razendsnel werken. De televisie is te bedienen met een mooie minimalistische afstandsbediening bestaande uit maar 11 knopjes. Of door je stem te gebruiken. The Frame spreekt trouwens nog geen Nederlands, maar door Siri en Alexa zijn we toch al gewend om Engels te spreken tegen onze apparaten. Een ander pluspunt is het gemak en de snelheid waarmee je The Frame aan andere apparaten in huis koppelt. Om zo bijvoorbeeld een harde schijf beschikbaar te stellen voor opnames of voor het streamen van content vanaf je telefoon.

Hebben!

De conclusie na twee weken testen kan niet duidelijker zijn, deze televisie is in alle opzichten een waar kunstwerk! Ik denk dat ik vast een spaarpotje in het leven ga roepen voor mijn eigen Frame. Kunst is immers altijd een goede investering toch? The Frame is verkrijgbaar als 55 en 65 inch-variant en te koop via verschillende elektronicazaken vanaf € 2399,-.

You may also like
Techionista's Vivianne bij RTL Boulevard over terugtrekken van berichten in WhatsApp
WhatsApp-berichtje terugtrekken? Dat kan binnenkort ein-de-lijk! | Techionista’s Vivianne bij RTL Boulevard
Techionista's Vivianne bij RTL Boulevard over natuurdocu's met robots
Natuurdocu Spy in the Wild verstopt camera’s in levensechte robotdieren | Techionista’s Vivianne bij RTL Boulevard
Vivianne bij RTL Boulevard over de social media van terroristen
Wat zijn de favo social media van terroristen? | Techionista’s Vivianne op RTL Boulevard
vudu app
Met één klik op je smartphone je filmcollectie omzetten van DVD naar cloud

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.