Home > Big data > VIDEO | Techionista’s Leonie zet haar tanden in data-science

VIDEO | Techionista’s Leonie zet haar tanden in data-science

Drie vrouwen uit het Techionista-netwerk worden as we speak door SAS opgeleid tot data-scientists. De loodzware opleiding ter waarde van 24.000 euro wordt hen aangeboden door SAS en duurt 12 weken. Deel 1 zit er op. Vorige week vroegen we aan Techionista-kandidaat Ylva hoe de opleiding haar bevalt. Deze week is het tijd voor een interviewtje met medestudent Leonie.

Leonie, de eerste helft van de opleiding zit erop. We zijn heel benieuwd hoe het met je gaat en wat je ervan vindt!

“Het is superleuk, maar ook heel pittig. Het is geen makkelijke stof en er wordt wel veel op je afgevuurd. Maar er is een coach die ons echt heel goed begeleidt.”

Hoe zat het met jouw kennis voordat je aan deze opleiding begon?

“Ik dacht eerst dat IT niet echt iets voor mij was. Maar ik heb wel een technische opleiding gedaan: Biotechnologie en Technische Bestuurskunde aan de Technische Universiteit in Delft. In mijn werk merkte ik dat ik toch steeds meer richting IT-projecten ging en dat ook heel interessant vond. Op een gegeven moment trok ik steeds meer opdrachten naar me toe, waarbij ik analyses in Excell mocht maken. Ik zocht daar steeds meer verdieping in en was uiteindelijk echt toe aan de volgende stap, en dat kwam in de vorm van deze opleiding.”

Of de functie van Data Scientist mijn droombaan wordt? Ja! Data zit in alles. Ik ben me nu al aan het oriënteren op het soort functie dat ik straks wil gaan vervullen

Op 9 januari gaat het tweede deel van de opleiding van start. Ook dat deel duurt weer zes weken. Wij blijven Leonie volgen. Stay tuned!

Meer weten over het hoe en waarom van deze opleiding, georganiseerd door Techionista en SAS? Check ook deze video waarin Techionista’s co-founder Tamira van Roeyen en SAS’ Education Manager Pascal Lubbe er alles over vertellen. 

Video by Linda Morris
You may also like
Artist impression van het Coronavirus
Kan data science helpen het coronavirus te beteugelen?
Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan

1 Response

  1. Pingback : VIDEO | Techionista's Janneke over welke banen je kunt scoren als data-scientist - Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.