Home > Coolness > Tech bepaalt de toekomst in beauty-land: L’Oreal koopt AI- en AR-bedrijf ModiFace

Tech bepaalt de toekomst in beauty-land: L’Oreal koopt AI- en AR-bedrijf ModiFace

Wat heeft make-up te maken met artificial intelligence (AI) en augmented reality (AR)? Meer dan je denkt! Het ziet ernaar uit dat deze technologieën voor flink wat verandering gaan zorgen in de beauty-industrie. L’Oreal loopt hierin voorop en koopt voor het eerst in haar geschiedenis geen make-upmerk maar een techbedrijf, gespecialiseerd AI en AR.

Het is groot nieuws in beauty-land als l’Oreal het Canadese techbedrijf ModiFace koopt. ModiFace is gespecialiseerd in AI- en AR-toepassingen voor beautymerken en heeft al een aantal mooie samenwerkingen op haar naam staan met onder andere Estée Lauder en Sephora. Ook l’Oreal zelf bracht samen met ModiFace al een app uit in het verleden, maar laat met de koop van het bedrijf zien definitief in te zetten op deze nieuwe technologieën. Voor concurrenten is het even slikken, maar voor consumenten belooft het veel innovaties op het gebied van online én offline beauty.

Wat kunnen we verwachten?

AI en AR maken hun intrede in veel industrieën op dit moment, maar wat kunnen we verwachten in beauty-land? Met AR worden elementen uit de virtuele wereld toegevoegd aan de echte wereld en slimme AI-algoritmes werken op de achtergrond om de data van gebruikers steeds beter te interpreteren en erop te reageren. Zo maakte l’Oreal al de succesvolle apps Makeup Genius en Style my Hair waarmee je virtueel make-up- en haarstijlen kunt proberen via je selfiecamera. De apps maken gebruik van zogenoemde ‘facial mapping’: door 64 datapunten op het gezicht te bepalen, kan een AI-algoritme de contouren onderscheiden en werkt je smartphone echt als virtuele spiegel. Handig, want zegt nou zelf: waag jij je graag aan testers bij de lokale drogist?

De verwachting is dat l’Oreal dit naar een hoger plan gaat tillen nu ModiFace onderdeel uitmaakt van het bedrijf. Zo melden ze te werken aan technologie die op basis van een gezichtsscan de juiste verzorgingsproducten adviseert, perfect afgestemd op het huidtype. Als dit soort technologieën in de toekomst gecombineerd worden met slimme spiegels in de winkel, kunnen klanten op grote schaal voorzien worden van gepersonaliseerd advies. Bovendien bieden deze nieuwe mogelijkheden enorme kansen voor de online verkoop van beautyproducten. Duidelijk is in elk geval dat AR en AI voor grote verandering kunnen zorgen in de beauty-industrie. Nu de eerste toepassingen succesvol zijn gebleken en tech en beauty versmelten, zullen de ontwikkelingen sneller gaan dan ooit tevoren.

You may also like
Artist impression van het Coronavirus
Kan data science helpen het coronavirus te beteugelen?
Podcast Cases | CATCH, het gezichtsherkenningssysteem van de politie
Podcast Cases | Hoeveel AI zit er in een glas melk?
Afl.2 | Een psychose via een VR-bril en digitale staartjes na een heftige break-up

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.