Home > Apps > Start-up iQueue laat iemand anders voor je in de rij staan

Start-up iQueue laat iemand anders voor je in de rij staan

Mensen wachten in een rij

In de rij staan en wachten: daar wordt niemand blij van. Gelukkig hebben we tegenwoordig een leger aan apps om ons te vermaken. Maar in Singapore hadden ze een nóg beter idee: een app waarmee je iemand anders voor je in de rij laat staan tegen betaling.

De allernieuwste smartphone of die limited edition designer tas: iedereen wil weleens iets waarvoor je toch écht in de rij moet staan. En daarover klagen we dat het een lieve lust is, want pure tijdsverspilling. De Singaporese startup iQueue zag hier een gat in de markt en lanceert een ‘queuing service’. Het bedrijf heeft tien professionele wachters in dienst die met plezier jouw plekje in de rij overnemen. Moet je wel even dokken, uiteraard. Volgens de website worden de meeste aanvragen gedaan voor concert tickets, schoenen en eten, maar alle aanvragen zijn welkom.

Hoe werkt het?

De Queue & Replace service zorgt ervoor dat jij alleen maar hoeft op te komen draven om je items af te rekenen. Om een verzoek te plaatsen stuur je simpelweg een berichtje naar iQueue, je doet een aanbetaling en een van de werknemers neemt plaats in de rij. Gedurende de wachttijd worden elk kwartier live foto en video updates naar je gestuurd, zodat je helemaal op de hoogte bent van de situatie. Zodra je wachter mooi vooraan in de rij staat, zoek je hem op, betaal je het resterende bedrag en klaar ben je. Voor de echte luiwammesen die zelfs dit nog te veel moeite vinden, heeft het bedrijf zelfs een ‘Queue, Buy & Deliver‘ service waarbij je de deur niet eens uit hoeft.

Kost dat?

iQueue heeft verschillende ‘queuing packages’ variërend van 1 uur (omgerekend zo’n € 12) tot 18 uur (+/- € 156). Of het big business wordt, gaan we zien. De oprichters hebben er in elk geval alle vertrouwen in en gaan de service binnenkort aanbieden via een app, zo vertellen ze aan Today. Dus wie weet kunnen we ons over een paar jaar geen leven zonder iQueue meer voorstellen. Zelf in de rij staan… zó 2017!

You may also like
Sarah Leary
In gesprek met Silicon Valley-topvrouw Sarah Leary: “Open up the mystery of tech”

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.