Home > Coolness > Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooist in smarthome-land?

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooist in smarthome-land?

Even snel je haar checken voor je de deur uit rent; we doen het allemaal. Maar met slimme spiegel Duo pak je in één oogopslag ook de weersvoorspelling en het laatste nieuws even mee. Handig! Weet je meteen of je zorgvuldig gecreëerde kapsel elk moment kan verregenen, zodra je de deur uit stapt.

Al die smart home-devices zijn natuurlijk hartstikke handig, maar hun decoratieve waarde is soms nogal eh… beperkt. En dat is toch jammer van dat Pinterest-waardige interieur waar je zo je best op hebt gedaan. Steeds meer smart home-apparaten worden daarom voorzien van een mooi jasje, of beter nog: verstopt in decoratieve objecten die ook zonder slim innerlijk niet misstaan. Heb je bijvoorbeeld deze beeldschone speakers van Bang & Olufsen gezien? Dat is nog eens mooie technologie! De New Yorkse start-up Duo heeft dit ook helemaal begrepen. Zij claimen namelijk een spiegel op de markt te brengen die in feite een groot computer scherm is. Compleet met 27 inch touchscreen én slimme AI-assistent, genaamd Albert.

duoroom-3

AI Albert

Move over Alexa, want volgens Duo gaat Albert je nieuwe beste vriend worden. Albert is een artifical intelligence butler die verblijft in de Duo-spiegel. Roep hem op en hij beantwoordt je vragen, zet muziek op, speelt filmpjes af en bestuurt andere smart devices. En omdat we natuurlijk niet allemaal dezelfde beste vriend willen, is Albert te customizen naar je persoonlijke voorkeuren, aldus Duo. Zo kun je zijn naam, geslacht en accent veranderen, maar misschien nog wel het leukst: je kunt het gewenste niveau van sarcasme ingeven. Maak van Albert dus een echte lolbroek, als je daar zin in hebt. Lachen hoor!

Hoe werkt ie?

Duo werkt op een eigen operating system genaamd HomeOS, dus het is nog maar de vraag welke bestaande apps en apparaten kunnen samenwerken met deze slimme spiegel. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen in elk geval een developmentkit bestellen om zelf aan de slag te gaan met apps voor Duo. Je kunt Duo nu pre-orderen op de website voor 399 dollar (omgerekend zo’n 377 euro). Naar verwachting wordt deze dan oktober van dit jaar geleverd. In het promotiefilmpje ziet de spiegel er ongelooflijk strak en snel uit. Maar zou Albert het echt kunnen waarmaken in een wereld waar Alexa en Google Assistent de dienst uitmaken en al naadloos samenwerken met een scala aan apps en devices? We zullen zien! En anders kun je Duo altijd nog gebruiken om je haar te checken. Ook belangrijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.