Home > Robotics > Robot leert koken via YouTube

Robot leert koken via YouTube

Vet! Wetenschappers aan de Universiteit van Maryland hebben een robot zo geprogrammeerd dat hij zichzelf kan leren koken via YouTube-video’s.

Baxter, de robot in kwestie, was al een tamelijk geliefde bot omdat het ding eenvoudig nieuwe klusjes kan leren. Je beweegt zijn armen in de positie die je wil hebben en zegt Baxter simpelweg dat hij die bewegingen moet herhalen. Easy does it. Maar hoe handig de robot ook is, zelf iets leren zonder tussenkomst van mensen was nog niet mogelijk. Tot nu toe… Want nu hebben wetenschappers aan de Universiteit van Maryland, gefinancierd door DARPA, een code geschreven die het mogelijk maakt om Baxter zelf dingen te laten leren. Hoe? Door naar YouTube te kijken.

Nu kan Baxter pannen van lepels onderscheiden, inschatten wat de beste manier is om iets vast te pakken en aan de hand van de werkwoorden die in kookvideo’s te horen zijn bepalen wat ie moet doen. Je snapt: DARPA is niet per se geïnteresseerd in een robotdiner, maar denkt wel aan snelle militaire reparatiemissies. Prima hoor, maar ik snak vooral naar mijn eerste robotontbijt. Eggs Benedict, please!

You may also like
Zeekatten krijgen 3D-brillen aangemeten om zicht te testen
Robot brengt met trash talk mensen van hun stuk
kakkerlak
Vet: robots leren het vak van… kakkerlakken!
foldimate vouwt je kleding
Nog even geduld: 2019 wordt het jaar van de strijkrobot

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.