Home > Software > Real Life Pac Man op je fiets? Hell yeah!

Real Life Pac Man op je fiets? Hell yeah!

Er was eens, ergens hier ver vandaan – in Groningen – een groepje supernerds dat de wereld bekijkt met een codingbril op. Alles wat nu nog ‘stom’ is, zou toch ‘slim’ te krijgen moeten zijn? En omdat er in de hometown van de nerds – verenigd in hun bedrijf Spindle – nogal veel gefietst wordt, viel hun blik op die stalen, domme ros. Stel nou dat hun fietsen konden praten? Met elkaar, met hun berijders, met de weg, met het internet… En dus vroegen ze Likejar-koning Herman Kopinga zijn printplaatjes tevoorschijn te toveren en samen met hen een heus internetconnected fietsplatform te maken. Waarom fietsen? Omdat JetPacks nog wat lang op zich laten wachten…

What’s the deal?
Spindle is een collectief van geniale nerds die zich richten op slimme bedrijfscommunicatie. Maar communicatie is zoveel breder dan alleen maar intermenselijk. Interfietselijk moet ook kunnen. Dus zijn ze nu – open source! – aan het knallen met hun droom: een Vanmoof-fiets uitrusten met slimmigheden waardoor je kunt battelen tegen collega’s. Stel je voor dat je een schermpje hebt op je stuur dat je opdrachten geeft. ‘Als je hier zo alle oneffenheden in de weg ontwijkt, scoor je punten’ of ‘Je collega fietste dit stuk harder dan jij. Racen?’ Of wat nou als je met je smartphone je route kon uploaden naar je fietsstuur, dat jou vervolgens met haptische feedback laat weten of je links of rechtsaf moet? Of als je fietslampje oplicht als er een collega in de buurt is? Of dat je even naar je fietsbel kunt bellen als je je tweewieler kwijt bent na een avondje stappen? En als je fiets dan toch zo kneiterslim is, dan zit een potje Pac Man er onderweg vast ook nog wel in. We like!

The greater good
De mensen van Spindle zijn een sucker voor opensource. Check op GitHub de code en denk vooral mee over mogelijke features.

Meer over de slimme fietsen hiero:

Spindle Jetpack – Prototype from Devhouse Spindle on Vimeo.

You may also like
reelight CIO
Reelight CIO: een eeuwig werkend fietslampje?
Phabit
Als je niet actief bent, vermoordt deze connected pot een plant!
Techionista lanceert: Empowerment Coding
twicycle
Je moet er niet aan denken: een fiets waarmee je met voeten én handen trapt

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.