Home > Quantified Self > QS-beker meet drankjes in real time!

QS-beker meet drankjes in real time!

Is het glas halfvol of halfleeg? Who cares?! Maar wat in je glas beker zit is in elk geval eindelijk exact gekwantificeerd. In realtime! Met Vessyl: de qs-beker.

vessyl_bier

Wat kan ie?
Vessyl weet wat je in je beker schenkt. Jij zelf toch ook, hoor ik je denken… Ja, dat is zo, maar Vessyl kan je afhankelijk van de ‘lens’ die je in de bijbehorende app (iOS en Android) selecteert, ook laten zien hoeveel calorieën of hoeveel suiker je drankje bevat. En hij houdt je hydratatieniveau voor je in de smiezen. Zit je zwaar over je koffietax: dan laat je Vessyl je dat even weten via de app. Ook cool: Vessyl kan merken van elkaar onderscheiden aan de hand van de ingrediënten.

vessyl_app

Kost dat?
Je kunt Vessyl pre-orderen voor 99 dollar. De retailprijs wordt naar verwachting rond de 199 dollar. Maar het duurt nog wel even voor je je QS-beker in huis hebt. Pas over een dik halfjaar is het product naar schatting klaar om verscheept te worden

Goed idee?
Laten we eerlijk zijn: elk qs-device is een goed idee. It gets your geek on, tenslotte! Maar persoonlijk word ik blijer van devices die zoveel mogelijk in één tracken. De Vessyl trackt alleen drankjes en hoewel dat heel cool is, kan ik me niet voorstellen dat het een dagelijkse gadget voor mij zou zijn. Maar als Vessyl nou met een heel servies en een bestekserie komt (denk aan Hapifork – waarover ik hiero praat), dan ben ik natuurlijk all in.

You may also like
Project BioPhone MIT
Hoe je smartphone vanuit je tas je hartslag trackt
Yumit dienblad
Yumit: met elke hapje levens verzamelen voor een game
Hot op Kickstarter: de OURA-ring trackt je slaap
Slim hondenharnas
Dit hondenharnasje maakt ‘praten’ met je hond makkelijker

2 Responses

  1. Pingback : The Hug is de flexibele hydratatie-tracker | Techionista

  2. Pingback : Dit flesje is een (onterechte?) hype op Kickstarter - Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.