Home > Devices > Precies de juiste dosis zon met AI-wearable QSun

Precies de juiste dosis zon met AI-wearable QSun

Yeah, de dagen zijn weer langer, die extreme kou ligt achter ons en de zon breekt toch echt af en toe door die regen heen… Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan niet wachten om weer op een terras neer te strijken. Goed gezelschap, koud drankje erbij en de warme zonnestralen in je gezicht. Nu is dat laatste wel altijd een dingetje. Want hoe heerlijk die zon ook is: een overvloed aan UV-straling kan zeer schadelijk zijn. Hoe vind je, zonder al te veel gedoe, de juiste balans? Via Kickstarter natuurlijk!

Op Kickstarter kun je zomaar de zomer in je bol krijgen. Neem nou crowdfundingproject QSun. Da’s een nieuwe wearable die door middel van AI jou precies de juiste dosis zon voorschrijft. QSun vertelt je niet alleen wanneer je beter de beschutting op kunt zoeken; het laat je ook weten wanneer je juist naar buiten moet gaan. Zonlicht geeft je tenslotte ook de aanbevolen dosis vitamine D.

qsun-3

Een wearable waarmee je de UV-straling in de gaten kunt houden, is zeker niet nieuw. De afgelopen jaren zijn er meerdere armbanden en patches op de markt gekomen die je een seintje geven op het moment dat je de zon beter kunt mijden. QSun is echter een stukje slimmer dan dat. Niet alleen verzamelt het apparaatje een hoop data voor je, door zijn AI-power geeft het je ook een persoonlijk advies. Zo kan de bijbehorende app op je smartphone de gezondheid van je huid aflezen en op basis daarvan je bijvoorbeeld laten weten wanneer het tijd is om de zonnebrand opnieuw aan te brengen. Zie jij zo’n zorgeloze zomer in de zon ook wel zitten? Je kunt QSun hier backen.

You may also like
Artist impression van het Coronavirus
Kan data science helpen het coronavirus te beteugelen?
Podcast Cases | CATCH, het gezichtsherkenningssysteem van de politie
Podcast Cases | Hoeveel AI zit er in een glas melk?
Techionista's Vivianne interviewt twee Tweakers in een studio in Londen
Bekijk de Tweakers-nabeschouwing van de Huawei Mate 20 Pro

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.