Home > Auto's > Pakketje? Volkswagen-rijders kunnen vanuit hun auto met de bezorger praten

Pakketje? Volkswagen-rijders kunnen vanuit hun auto met de bezorger praten

Volkswagen-app

Te ongeduldig voor lange rijen voor de pashokjes en al snel chaggie door graaiende mensen om me heen; bestel ik zoveel mogelijk spullen online. Van boeken, tot kleding en schoenen, en van mijn boodschappen tot bloemen. Yep, online shoppen: ik zit erop. Er is alleen één groot nadeel aan online shoppen: ik ben nooit thuis om pakketjes in ontvangst te nemen.

Debiele bezorgtijden

Nogal wat bezorgdiensten vinden het namelijk logisch om tijdens kantooruren bij je thuis aan te bellen (wat ik overigens écht bloedirritant vind, maar dat geheel terzijde). Dat doet die bezorgdienst dan liefst twee dagen op rij (compleet nutteloos), om op dag drie het pakketje ergens te dumpen waar ik het kan ophalen. Tot zover de charme van online shoppen.

Auto’s lossen bezorgprobleem op

Verschillende automerken spelen daar slim op in. Zo waren er al Volvo en Audi die met Amazon en DHL aan het experimenteren waren met kofferbakbezorgingen: een DHL-bezorger kan je pakketje dan achter in je auto leggen. En nu komt Volkswagen met een andere oplossing voor het niet-thuis-voor-pakketjes-probleem… Vanuit het infotainmentsysteem in je Volkswagen kun je vanaf nu namelijk een seintje krijgen van je deurbel als er een pakketbezorger voor de deur staat.

Hoe werkt het?

Staat er iemand voor je deur: let’s say een pakketbezorger, dan krijg je voortaan via je infotainmentsysteem in je auto een seintje. Via de camera van je slimme deurbel (die moet je dus wél even aanschaffen, en wel van Volkswagen-partner DoorBird) kun je vervolgens tegen de bezorger praten. Als je dan ook nog even een slimme deur van Hörmann aanschaft (Volkswagens andere partner in crime), dan kun je in de toekomst zelfs de deur voor de bezorger openen. Het systeem werkt al in alle Volkswagen-modellen die voorzien zijn van hun zogenoemde Mirror Link-technologie.

Ik zeg: topidee! Althans… voor de mensen die – in tegenstelling tot ondergetekende – vaak in de auto zitten én Volkswagen rijden.

You may also like
Amazon Alexa praat met Starbucks
Amazons Alexa hoort jouw schreeuw om koffie
Audi A4 met Traffic Light Information
Audi weet wanneer het verkeerslicht op groen springt
dashbuttons
Amazon-bestelling plaatsen? Op het knopje drukken!
drone pakketdienst
Hoe drones de wereld van thuisbezorgen veranderen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.