Home > Devices > Opvallende Samsung-patentaanvraag: wearable die touchscreen projecteert op hand

Opvallende Samsung-patentaanvraag: wearable die touchscreen projecteert op hand

Samsung patentaanvraag projectie wearable

Oeh! Soms zie je patentaanvragen voorbij komen die een gave toekomstvoorspelling kunnen betekenen. Zeker wanneer ze van merken zijn die wel vaker coole dingen hebben gelanceerd en serieus ontwikkelbudget hebben. Zoals deze patentaanvraag van Samsung. Het idee: een smartwatch die een groter touchscreen projecteert op de hand.

Schermafbeelding 2016-05-15 om 13.39.56

Nu dan echt?

Samsung is niet de eerste die zinspeelt op een dergelijke wearable. Al tijden doen ze de ronde: crowdfunding-projecten die beweren wearables op de markt te brengen die een schermpje projecteren op je hand of arm. In 2014 had ik me bíjna laten verleiden de wearable Ritot te backen. Want dat crowdfundingproject zag er rete-cool uit. En gelukkig werd ik nog net op tijd tegen gehouden door nuchtere techbuddy Sam, die me erop wees dat ze nog niet eens een werkend prototype hadden. En inderdaad: zelfs nu, twee jaar later zijn ze weliswaar heel veel euro’s verder, maar nog altijd is er geen goed werkend prototype (getuige deze update). Deze week werd ik op Facebook gewezen op deze wearable: Cicret heet ie, en doet heel erg denken aan Ritot. Ook hier: wél gave plannen maar nog geen bracelet op de markt. Het is gewoon gruwelijk ingewikkeld om een mooi projectiescherm te ontwikkelen óp je huid dat niet vervormt en bijvoorbeeld ook leesbaar blijft in volle zon.

Projectie vanuit smartwatch

Maar nu is Samsung dus ook bezig met dit idee. En misschien nog wel slimmer: geen losse, nieuwe wearable, maar geïntegreerd in een smartwatch. Want soms is dat schermpje op je pols simpelweg te klein om bijvoorbeeld Google Maps goed in beeld te krijgen. Ook deze toepassing hoeven we voorlopig nog niet te verwachten, maar de techgigant is ermee bezig en dat belooft waarschijnlijk meer snelheid dan de aimabele start-ups die Samsung voorgingen.

You may also like
Precies de juiste dosis zon met AI-wearable QSun
Techionista’s Anouk test The Frame: ‘Deze televisie is een waar kunstwerk!’
Nanodraad wekt energie op bij uitrekken
samsungsafetytruck
Cool! Samsung en Volvo komen met doorkijk-truck

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.