Home > Apps > Online shoppen? Webshop Cala weet op basis van een foto welke maat je nodig hebt

Online shoppen? Webshop Cala weet op basis van een foto welke maat je nodig hebt

cala-app

Oh, ken je dat? Je shopt een prachtig kledingstuk online, maar als je het thuis past, blijk je niet de goede maat te hebben gekozen. Grr! Waar je in de winkel snel even op je sokken terug rent om een andere maat te pakken, is dat met online shoppen nog een heel gedoe. Startup Cala heeft hier iets op bedacht: maak een foto van jezelf met je iPhone en Cala stuurt je kleding in exact de goede maat.

De app van Amerikaanse webshop Cala is sinds deze week te downloaden in de App Store en werkt super simpel. Je zet je iPhone rechtop op de grond, met het scherm richting een lege muur. Zodra je telefoon goed staat, ga je voor de muur staan en doe je de poses na die je ziet in de instructies op je scherm. De app maakt zelf een foto van elke pose (en dan niet stiekem je buik inhouden!). Daarna vul je nog wat informatie in, zoals je lengte en gewicht en dan is het shopping time. Je kiest je favoriete kledingstukken uit de Cala webshop en ze worden exact in jouw maat gemaakt. Top, toch?!

3D body scans

Hoe weet Cala jouw maten zonder dat er een meetlint aan te pas komt? Techcrunch legt uit dat de start-up gebruik maakt van ‘smart sizes’. Met behulp van sensortechnologie maakten ze 3D bodyscans van wel 1000 personen. De foto’s die jij maakt met je iPhone vergelijken ze met deze scans, om zo jouw maten zo goed mogelijk in te schatten. Opkomende designers kunnen zich aansluiten bij Cala en hun ontwerpen aanbieden in de webshop. Zodra jij een van de items bestelt, hebben zij toegang tot je maten en maken ze een gecustomized kledingstuk voor je. Het zou toch wel ideaal zijn als je niet meer standaard alles in drie maten hoeft te bestellen. En trouwens ook een hele opluchting voor de postbode die zich nu een ongeluk tilt aan die loeizware pakketten van je. Hopelijk gaan we deze technologie snel bij meer webshops zien!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.