Home > Coolness > Nu op kickstarter: slimme fietshelm van bewezen maker

Nu op kickstarter: slimme fietshelm van bewezen maker

Het is geen newby op de crowdfunding-site Kickstarter: Lumos. Al eerder ontwierpen ze een slimme fietshelm die nogal een hit werd op Kickstarter. Ze haalden er in 2015 al een dikke 800.000 dollar voor op. Enige nadeel: die slimme helm kost wel 180 dollar (want ja: dit Kickstarter-project heeft het wel degelijk tot productie getrapt). En voor een modale Nederlandse fietser is dat echt een beetje te hoog gegrepen. Nu zijn ze terug. Met weer een slimme helm: de Lumos Ultra. Maar dan eentje die maar $ 99 moet gaan kosten. We like!

De Lumos Ultra is een helm van slechts 370 gram, voorzien van een voorlamp (LED) en achterlichten die bovendien richting aan kunnen geven. Dat doe je als fietser door simpelweg op de afstandsbediening op je stuur te klikken:

Bovendien is de helm ook compatible met een Apple Watch, waardoor je ook met handsignalen met je Watch-hand kunt aangeven wat je wilt gaan doen.

Toegegeven: in Nederland zijn we minder van deze toeters en (fiets)bellen, maar voor wie weleens in Dallas of Houston gefietst heeft (I have), weet: je kunt in die anti-fietssteden niet genoeg lichtshows toevoegen om automobilisten van je bestaan op de hoogte te brengen.

Je kunt de Lumos Ultra nú backen op Kickstarter. Early Birds scoren ‘m dan al voor 79 dollar.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.