Home > In de media > Netflix gegijzeld! Hacker gooit nieuw seizoen Orange is the New Black online

Netflix gegijzeld! Hacker gooit nieuw seizoen Orange is the New Black online

Hacker

Je kon erop wachten, maar het grote Netflix is nu ook slachtoffer geworden van ransomware. Een hacker die zichzelf TheDarkOverlord noemt, heeft de hand kunnen leggen op het nieuwe seizoen van de Netflix Original-serie Orange is the New Black. Na wat dreigementen en een eis voor losgeld heeft de hacker afgelopen weekend 10 afleveringen van het nieuwe seizoen op een illegale download-site geknald. Op RTL Boulevard gaf ik tekst en uitleg.

De hacker (of het hackerscollectief) die zichzelf op Twitter TheDarkOverlord noemt, heeft afgelopen weekend de daad bij het woord gevoegd. De hacker wist via een productiebedrijf waarmee Netflix werkt, de hand te leggen op het nieuwe seizoen van de succesvolle Netflix-serie Orange is the New Black, dat pas in juni officieel uitkomt. Als Netflix niet over de brug zou komen met een (onbekende) som geld, dan zou TheDarkOverlord het hele zooitje online gooien. En dat is nu dus gebeurd.

Geen onbekende

TheDarkOverlord is geen onbekende. Al eerder chanteerde de hacker onder meer een Amerikaans goed doel voor 43.000 dollar aan bitcoins. En volgens The New York Times heeft de hacker naar eigen zeggen al eerder gezondheidsinstellingen gehackt om vervolgens de gestolen bestanden op The Dark Web aan te bieden voor 96.000 en 490.000 dollar.

Who’s next?

Volgens de hacker is Netflix niet het enige slachtoffer. TheDarkOverlord suggereert op Twitter dat onder meer FOX, NatGeo en ABC ook hun hart vast moeten houden…

TheDarkOverlord

Op RTL Boulevard gaf ik uitleg over ransomware en de praktijken van TheDarkOverlord. Gemist? Gelukkig hebben we de beelden nog.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.