Home > In de media > Minder gebruikers voor Snapchat: hoe erg is dat?

Minder gebruikers voor Snapchat: hoe erg is dat?

Techionista's Vivianne met Snapchatfilter

Afgelopen week werden de nieuwe kwartaalcijfers van Snapchat bekend gemaakt. Wat blijkt? Het platform verloor voor het eerst sinds de oprichting in 2011 gebruikers. Wel 3 miljoen dagelijkse gebruikers, om precies te zijn. Betekent dat het einde van Snapchat, of valt het allemaal wel mee?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vooralsnog valt het allemaal reuze mee. Ja, Snapchat verloor voor het eerst gebruikers, en 3 miljoen per dag klinkt als veel. Maar 3 miljoen van de 191 miljoen, klinkt alweer heel anders. De stand staat nu op 188 miljoen dagelijkse gebruikers: oftewel een daling van nog geen 2 procent.

Maar waarom zijn die gebruikers eigenlijk weg gegaan? Volgens Snapchat zelf, is hun vertrek te wijten aan het redesign dat de app doorvoerde. Gebruikers klagen onder meer dat het onoverzichtelijker is geworden. Waar is het beter toeven? Op Instagram. Insta (voor intimi) heeft verdomd goed naar Snapchat gekeken en daar Instagram Stories op gebaseerd. Ook daar plaats je tijdelijke foto’s of video’s en ook daar kun je je hoofd voorzien van konijnenoren of een hondensnuit; waar fervente Snappers toch heel blij van worden. En op Insta kom je waarschijnlijk ook meer (potentiële) vrienden tegen: de dienst is goed voor 400 miljoen dagelijkse gebruikers: toch ruim twee keer zoveel als op Snapchat.

Goed: Snap heeft dus te maken met een kleine daling van dagelijkse gebruikers, maar… de omzet stijgt. En niet zo’n beetje ook. Het bedrijf wist maar liefst 44 procent meer omzet te draaien dan vorig jaar. Dat geld halen ze vooral uit de advertentiemarkt. En nu kunnen ze bovendien nog 220 miljoen euro bijschrijven dankzij de schatrijke Saoedische prins Alwaleed bin Talal, die onlangs zijn portemonnee trok. Hij heeft nog steeds alle vertrouwen in de dienst. Al eerder investeerde de multimiljonair in diensten als Twitter en Uber-concurrent Lyft.

Meer weten? Bekijk ook dit fragment van RTL Boulevard waar ik een en ander toelichtte:

You may also like
meisje neemt een selfie
Jongeren met ‘Snapchat Dysmorfie’ willen plastische chirurgie om meer op hun selfie te lijken
Massaal gebruik van VR-technologie met de Oculus Go: Mark Zuckerberg is overtuigd… Nu wij nog!
Zo scoor je op Tinder!
ikea ASMR
IKEA doet mee met vreemde ASMR fluister-trend op YouTube

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.