Home > Auto's > Mazda’s CEO Europa: ‘Elektrisch rijden anno nu is een farce’

Mazda’s CEO Europa: ‘Elektrisch rijden anno nu is een farce’

Toyota steekt zijn nek uit voor de waterstofauto, Mercedes zet Smart-accu’s in om duurzaam opgewekte stroom tijdelijk op te slaan, Google maakt oplaadbare wegen en Mazda… Mazda sleutelt aan de ouderwetse verbrandingsmotor. Laks of juist dapper? Ik vond het antwoord in Barcelona, tijdens Mazda’s Challengers Conference 2016.

Mazda – Japans voor ‘God van het licht’ – doet z’n naam eer aan. Als een feniks herrees het automerk uit de as, nog na smeulend van de financiële crisis en de break-up met Ford. Moest het merk in 2012 nog zo’n 900 miljoen euro verlies noteren, nu zijn ze terug. 

Schermafbeelding 2016-02-18 om 07.16.58

Jaar na jaar schrijven ze winst bij. En ook dit jaar – het boekjaar loopt tot eind maart – ziet het ernaar uit dat ze weer kunnen plussen ten opzichte van vorig jaar. En in Nederland gaat het helemaal lekker. Waar de totale Nederlandse autoretailmarkt met 14 procent steeg, tikt Mazda in ons kikkerlandje maar liefst 50 procent groei aan. Mazda is back on track. Hoe hebben ze dat geflikt?

Schermafbeelding 2016-02-27 om 10.33.12

Terug naar de tekentafel

Gedwongen door een gebrek aan geld en tijd, moest Mazda creatief worden. Het Japanse automerk moest weer op de kaart gezet worden, terwijl het balanceerde op het randje van de afgrond. Tijd om op het gemakje te zaaien was er niet; er moest geoogst worden. En wel snel. Bovendien hing de opgelegde CO2-reductie als een zwaard van Damocles boven de bolides. Maar stress maakt creatief. Mazda turnde de complete productielijn om, wat een enorme efficiencyslag opleverde. En… ze kwamen met een nieuwe technologie op de proppen: het SkyActiv-systeem. Daarbij is de ouderwetse verbrandingsmotor ineens een stuk efficiënter en krachtiger geworden dan ie was. En dat leidt tot meer power en minder uitstoot. Win-win.

Sleutelen aan verbrandingsmotoren

Maar toch… bekruipt me het gevoel dat Mazda zich er makkelijk vanaf maakt. Want zou het automerk niet veel meer moeten focussen op de toekomst? Een toekomst zonder fossiele brandstoffen en dus zonder ouderwetse verbrandingsmotoren? Want… is het niet ook een beetje laks om andere merken de kastanjes uit het vuur te laten halen? Nee, vindt Mazda; dat is verre van laks, dat getuigt juist van moed. Want niet meeliften op de hype van hybrides, plug-ins en volledig elektrische auto’s, is verre van sexy. Maar Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe, is er stellig over. Volgens hem zijn veel andere automerken bezig met niets minder dan een farce. “Alleen maar naar de uitlaat kijken als het gaat om CO2-uitstoot is ronduit hypocriet. Feit is dat elektriciteit voor de elektrische auto’s nu nog niet duurzaam opgewekt wordt. Er worden fossiele brandstoffen voor ingezet. Het ís niet duurzaam.”

Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is in Nederland het meest in trek. De crossover maakt zo’n beetje 50 procent van de verkopen uit.

Hybrides als doekje voor het bloeden

Maar is een hybride geen optie voor Mazda? “Een hybride is niet genoeg,” stelt Guyton. Want een hybride variant ontwikkelen van één of meer van je modellen zet te weinig zoden aan de dijk. “Zo’n hybride is niet voor iedereen weggelegd: het is te duur.” En het heeft iets hypocriets, vindt Guyton. Aan de ene kant verpest je de planeet met slechte benzine- en dieselbakken en aan de andere kant ontwikkel je er een hybride of plug-in bij als doekje voor het bloeden. “Je bewerkstelligt meer als je kijkt naar het échte probleem: de verbrandingsmotor zelf. Díe moet beter.” Dit is geen verkooppraatje; Guyton spreekt zijn woorden met zoveel overtuiging en passie uit, dat ik het wel moet geloven. Bovendien zit er wel wat in. Want alle opkomende alternatieven ten spijt; de realiteit is dat het komende decennium het overgrote merendeel van de auto’s nog altijd voorzien zal zijn van een verbrandingsmotor. Volgens Mazda is rond 2020 zelfs slechts 10 procent van de good old benzine- en dieselmotor vervangen door een alternatieve aandrijving.

Nú groener doen

“Dus als je écht een verschil wil maken,” betoogt Guyton, “kun je beter focussen op datgene dat het meest gebruikt wordt.” Als het lukt die technologie te verbeteren, dan help je écht de wereld groener te maken. En precies dát is de gedachte achter het SkyActiv-systeem. Uitgerold over alle modellen, zonder meerkosten. Iedereen die Mazda rijdt, plukt er de vruchten van. Niet alleen zij die bereid zijn dieper in de buidel te tasten voor een beter milieu. En de technologie werkt. Dankzij SkyActiv is de CO2-uitstoot van Mazda met 15 procent teruggebracht. Dat is knap. Dé oplossing voor ons klimaatprobleem? Nee, maar voorlopig wel een goede stap in de juiste richting.

Mazda MX-5

Ook de nieuwste MX-5 is voorzien van de SkyActiv technologie. Ik kan er wel aan wennen…

You may also like
Groene stroom uit regen een stap dichterbij
Pavel Kelemen Skoda
Škoda laat autowetenschap los op Olympisch baanwielrenner
Kitt
Mijn eigen KITT | Column Technisch Weekblad
Techionista's rijtraining in een Porsche 911 Carrera
Met 250 in een Porsche over de Duitse Autobahn: Techionista deed het en wil meer

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.