Home > Apps > Live Japans vertalen met Google Word Lens op je smartphone

Live Japans vertalen met Google Word Lens op je smartphone

Nooit meer verdwalen in Tokyo of vreemd eten op je bord in het Japanse restaurant op de hoek. Vanaf nu kan namelijk iedereen Japans lezen. Yup, jij ook! Je hoeft alleen maar je smartphone op zak te hebben en Google Word Lens vertaalt de Japanse karakters live voor je naar het Engels. Handig toch?

Japans voor beginners

Word Lens in de Google Translate app bestaat al langer, maar werkte eerder nog niet voor Japans. Nu kun je dus ook real-live Japanse karakters te vertalen naar het Engels en andersom. De app gebruikt karakterherkenningsoftware gecombineerd met vertaalsoftware. Met augmented reality techonologie worden daarna de Japanse karakters op je scherm vervangen voor de Engelse vertaling. Zo hoef je de camera van je smartphone alleen maar voor de Japanse tekst te houden en voilà, je weet wat er staat. Easy! De app werkt zelfs offine en is beschikbaar voor Android en iOS.

Nog niet pietje-precies

Nu werkt de app alleen nog met geprinte tekst. De vertalingen zijn nog niet altijd precies en volledig. De geschreven tekst moet zich bijvoorbeeld wel in een duidelijk lettertype op een vlakke ondergrond bevinden. Omdat de gebruikte technologieën zich razendsnel ontwikkelen, twijfel ik er niet aan dat de app snel beter wordt. Nu werkt-ie in ieder geval goed genoeg om als toerist snel een vertaling te krijgen en je in Japan te redden. En anders kun je nu in ieder geval de app de schuld geven als er misverstanden ontstaan 😉

En last but not least: hoe cool zou het zijn als je ook meteen live een gesproken conversatie heen en weer kan vertalen? Dan kun je in Japan gewoon een conversatie met iemand voeren zonder dat taal een barrière hoeft te vormen. Het lijkt misschien verre toekomst, maar met de ontwikkeling van spraakherkenning- en vertalingssoftware denk ik dat ik mijn reis naar Japan maar alvast plan.

You may also like
Hoge nood onderweg? There’s an app for that!
lightphone
De Light Phone als oplossing voor onze smartphone-verslaving?
Duitse app checkt ingrediënten beautyproducten
Handig! Een app die weet wat er in je beautyproducten zit
Superhandig: met deze vuilnisbakscanner is je boodschappenlijstje altijd up to date

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.