Home > Coolness > Levensecht hologram van André Hazes maakt indruk tijdens Holland Zingt Hazes

Levensecht hologram van André Hazes maakt indruk tijdens Holland Zingt Hazes

Dit weekend was het zover voor de vele Hazes-fans in ons land: de jubileumeditie van Holland Zingt Hazes. Naast vele Nederlandse artiesten verscheen Hazes himself op het podium door middel van een hologram. Kippenvel!

Afgelopen weekend togen Hazes fans weer van heinde en verre naar Amsterdam voor de jaarlijkse ode aan de overleden volkszanger. De Ziggo Dome werd overspoeld door 17.000 fans, een invasie van zwarte hoedjes en zonnebrillen en natuurlijk… veel bier! Dit jaar was de vijfde editie en daarom was er een speciale verrassing: André Hazes zelf verscheen op het podium en zong zijn fans toe in de vorm van een hologram. Ik had de eer om er met mijn neus bovenop te staan en ik kan jullie vertellen: het was waanzinnig. De hologram leek levensecht en bezorgde menig fan kippenvel. Waar de Ziggo Dome vóór de entree van Hazes de pan uit swingde, stond iedereen nu even als aan de grond genageld. Zwaaiend naar het publiek bracht hij ‘Zij gelooft in mij’. Reken maar dat ik het geloofde! Wat een fantastisch staaltje techniek dat dit mogelijk maakte.

De hologram

Holografische technologie is op zich niets nieuws, maar het was voor het eerst dat het op deze manier werd toegepast in ons land. In het buitenland gingen Tupac, Michael Jackson en Elvis André al voor. “Bij dit hologram kan men tot een meter rondom ‘André Hazes’ lopen en écht het gevoel krijgen dat hij er ook daadwerkelijk staat,” vertelt producent Patricia Kok. Door middel van slimme projectie wordt er een driedimensionaal bewegend beeld in de lucht geschetst. Martijn Fischer (bekend van zijn rol als Hazes in de musical en film), vertelt in RTL Late Night dat de hologram gemaakt werd door beelden van André Hazes op Martijns lichaam te animeren. Dit beeld in combinatie met de stem van Hazes die door een afgeladen Ziggo Dome galmt, maakt het tot een levensecht optreden. Een cool voorbeeld van hoe het onmogelijke bereikt kan worden met knappe technologie!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.