Home > Coolness > Lernstift: de pen die gaat trillen als je een taalfout maakt

Lernstift: de pen die gaat trillen als je een taalfout maakt

Hoe moet dat nou: een hele generatie die opgroeit met autocorrect moet straks zelf leren schrijven. Gaat dat wel goed? Jawel hoor, want… daar is een speciale pen voor! De Lernstift gaat trillen zodra iemand een spelfout maakt. De bijbehorende app laat zien welke fouten er gemaakt worden en houdt de scores bij.

Falk Wolsky, bedenker van de pen, haalde zijn inspiratie uit het afstandbestuurbare helikoptertje van zijn zoon. Daarin zitten bewegingssensoren. “Als ik diezelfde sensoren nou eens in een pen zou inbouwen, kon ik mijn zoontje misschien corrigeren tijdens het schrijven.” Hij heeft nog even gedacht aan stroomschokjes als correctiemiddel, grapt de Duitser in een BBC-docu, maar besloot dat trillingen ook werken.

De pen is uitgerust met een minicomputertje, een wifi-module en – zoals gezegd – bewegingssensoren. De pen laadt de gegevens realtime in een app in, waarop de leerling kan zien wat er fout is en wat de suggesties zijn. Leraren (of ouders) kunnen op hun beurt realtime monitoren hoe de vorderingen in de klas zijn. 

Op termijn moet de pen ook een contextalgoritme krijgen, waardoor er zelfs vreemde talen mee geleerd kunnen worden. Zover is het voorlopig nog niet, maar de eerste Lernstift die al trilt bij spellingsfouten, zal later dit jaar op de markt komen.

You may also like
vrouw werkend aan laptop
NIEUW: Laat je gratis omscholen en scoor een baan in data-science!
Nieuw: de Techionista Academy! Van masterclasses tot bootcamps en omscholingstrajecten
Offline leven onrealistisch
Offline leven is onrealistisch | Column Technisch Weekblad
Luna: slimme matras praat met je huis

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.