Home > Coolness > Laat Alexa het toilet voor je doorspoelen

Laat Alexa het toilet voor je doorspoelen

Bord naar toilet

Je kunt Alexa al veel vuile klusjes voor je laten opknappen. Op CES 2018 bleek dat onze favoriete digitale assistent weer een nieuw trucje aan haar repertoire toe heeft kunnen voegen. Eentje die de term vuile klusjes zeker eer aan doet! Alexa kan sinds kort namelijk ook het toilet voor je doortrekken.

Tikkie lui aangelegd of last van smetvries? Dankzij Amazons virtuele assistent Alexa hoef je nooit meer zelf het toilet door te spoelen. Na een toiletbezoek zeg je simpelweg: “Alexa, flush the toilet!”, en hoef je daarmee dat met bacteriën krioelende knopje nooit meer aan te raken. Dit kleine gemak komt echter nog wel met een flink prijskaartje. Voor een slordige $6.000,- heb je een Alexa-gestuurd toilet. Iets boven budget? Geen probleem, met wat handigheid kun je ook zelf aan de knutsel gaan.

Zelf aan de knutsel

Voor circa 750 dollar, wat tijd en wat geduld kun je jouw eigen spraakgestuurde toilet installeren. Gedetailleerde instructies zijn te vinden via instructables.com. De handleiding van knappe kop Jonathan is met name in de Verenigde Staten, waar Alexa al iets meer ingeburgerd is, viral gegaan. Dus mocht je binnenkort die kant op gaan; schrik niet als je iemand opeens commando’s aan de wc hoort geven.

Geinig natuurlijk, zo’n Alexa-toilet, maar persoonlijk heb ik er niet zo’n moeite mee om na een toiletbezoek zelf op het knopje te drukken. Ik ben met name enthousiast over het DIY-project van Jonathan, want hoe tof zou het zijn om zelf je eigen Alexa-toepassing in elkaar te draaien? Heb je al een goed idee maar zou je niet weten waar je moet beginnen? Geen nood! Codecademy biedt sinds kort gratis introductiecursussen aan in programmeren voor Alexa. We like!

You may also like
Amazon Alexa praat met Starbucks
Amazons Alexa hoort jouw schreeuw om koffie

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.