Home > Wearables > Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt

Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt

MIT-wetenschappers komen met dé uitkomst voor eeuwige koukleumen: een armband waarmee je het warmer (of juist kouder) krijgt dankzij een druk op de knop.

Niks zo vervelend als het bloedheet of ijskoud hebben, terwijl iedereen om je heen nergens last van lijkt te hebben. Vooral op veel kantoren is de aircostand een dagelijks punt van discussie. Het schijnt namelijk écht zo te zijn dat de temperatuur in de meeste kantoren iets te laag is, omdat deze is afgestemd op de mannelijke werknemers, zo blijkt uit onderzoek. Mooi is dat. Onze hippe office outfit verstopt onder een dikke sjaal, omdat de airco zo nodig op standje iglo moet. Maar er is hoop! En wel in de vorm van deze futuristische armband: de Embr Wave.

embrwave

Als een warme mok thee

Embr Wave is het een idee van MIT-wetenschappers. Doordat de armband warm of juist koud wordt na een druk op de knop, zou dit je helpen het warmer te krijgen of juist af te koelen wanneer je maar wil. Volgens de makers is het effect te vergelijken met het vasthouden van een warme mok thee, of juist de verkoeling van een ijsklontje op een warme dag. Een kleine temperatuursverandering op je pols triggert namelijk een signaal in je hersenen waardoor je je comfortabeler voelt, zonder dat je lichaamstemperatuur daadwerkelijk verandert.

Precies, snel en zuinig

Naast dat dit een uitkomst is op momenten dat je even geen controle hebt over de temperatuur (denk: hete trein in de ochtendspits), benadrukken de makers ook dat deze manier van temperatuursbeïnvloeding veel sneller, preciezer en energiezuiniger is dan bijvoorbeeld het omhoog draaien van de airco. De batterij gaat 2 tot 3 dagen mee en is goed voor zo’n 25 tot 50 opwarm- of afkoelsessies. Met 16 temperatuurstanden van heel koud tot heel warm, kan iedereen bovendien zijn eigen favoriete stand kiezen.

Deze wearable lijkt in te springen op een herkenbaar probleem. Zo heeft Embr Wave op Kickstarter al bijna een half miljoen dollar opgehaald en ook grote organisaties zoals Bose en Intel hebben zich opgeworpen als investeerder. De armband kost 299 dollar en de eerste exemplaren gaan in januari in productie. Door het royale formaat ziet deze armband er helaas nog niet erg subtiel uit. Maar zeg nou zelf: hiermee zie je er wél een stuk cooler uit dan met die eeuwige sjaal achter je bureau.

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Intrepid MIT
Beha slaat alarm bij aanranding met MIT’s Intrepid
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.