Home > Events > Kijk donderdag 12 april naar de live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista!

Kijk donderdag 12 april naar de live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista!

Aanstaande donderdag van 12.00 tot 13.00 uur vindt de allereerste live Women in Tech Talkshow van Microsoft en Techionista plaats. Met Techionista’s Vivianne als je waarde host en waanzinnig inspirerende gasten bijten we ons vast in de resultaten van kersvers onderzoek van Microsoft over meisjes en vrouwen in STEM (Science, Technology, Engineering, Math). Want waarom kiezen zo weinig meisjes – en vrouwen – voor een carrière in ICT en tech? Volgens het onderzoek van Microsoft komt dat doordat meisjes dénken dat de wereld van technologie alles behalve creatief is. Én doordat we te weinig zichtbare rolmodellen hebben. Donderdag hoor je wat 5 vrouwen die zelf werkzaam zijn in ICT en tech daarvan vinden.

Dit zijn onze gasten:

  • Cara Antoine is Chief Marketing and Operations Officer van Microsoft. Zij praat ons door het kersverse STEM-onderzoek van Microsoft.
  • Ineke Scheffers is founder van Girl Code, zelf nog maar net omgeschoold en nu succesvol programmeur. Eerder dit jaar won zij de Techionista Tech Talent Award.
  • Nina Hoff is oprichter en CEO van byFlow, een Nederlandse 3Dprinter-fabrikant. Al rollen er uit haar 3D-printers geen plastic mallen, maar heuse culinaire hoogstandjes. Hoff won eerder dit jaar de Techionista Tech Entrepreneur Award.
  • Eva de Mol weet als consultant en onderzoeker álles van big data. Ze verzamelde data van meer dan 800 tech-ondernemers en ontwikkelde een algoritme om ondernemers aan elkaar te koppelen.
  • Anouk van Tuinen is een getalenteerde software-specialist, gadget geek en coding newbie. Ze werkte jarenlang in de theaterbusiness, maar gooide het roer om om zich volledig op haar échte passie te storten: technologie.

Kijk je ook?

Kijk je donderdag ook? We gaan live tijdens de lunch van 12.00-13.00 uur. Heb jij ook een vraag voor onze gasten of wil je je mengen in de discussie? Stuur dan een tweet met de hashtag #WomenInTechTalk en dan gooien wij jouw vraag of opmerking in de groep. Hier kun je de uitzending bekijken.

You may also like
Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
Logo van Techionista - De Podcast
Afl.1 | Hackers zijn uit op je telefoonnummer en hoe doet een blinde belastingaangifte?
Women in Tech Talkshow 1
Women in Tech Talkshow #1 | Over het belang van vrouwelijke rolmodellen en creativiteit in ICT en tech

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.