Home > Wearables > Je gedachtes vangen in een doosje

Je gedachtes vangen in een doosje

Het lijkt een beetje op een Narrative-clip, maar dit clipje dient een ander doel. Waar de Narrative automatisch foto’s maakt, draag je de Myle Tap bij je om je gedachtes op te slaan. Althans, zo noemen de makers dat. In feite is dat wat hoogdravend taalgebruik voor… een slimme voicerecorder. Slim, omdat het apparaatje spraak automatisch omzet in tekst én via de bluetooth van je smartphone ook meteen opdrachten kan uitvoeren. ‘Stuur deze notitie naar Evernote’, bijvoorbeeld, of: ‘zet deze afspraak in mijn agenda’. En dat is handig.

Myle Tap

Je kent het wel: je zit in de auto terug naar huis na die drukke dag vol meetings en ineens zit je hoofd vol ideeën. Maar ja… al rijdend kun je daar weinig mee. Tenzij je met één druk op een knop de boel kunt opnemen. Oh, en dan ook nog graag zonder te kijken, want je ogen moeten vooral op de weg gericht blijven. Daar heb je dus binnenkort de Myle Tap voor, as we speak trending op Indiegogo. Je clipt het kleine kastje op je shirt en activeert hem door hem op de afgeplatte kant kort aan te raken. Alles wat je zegt, neemt het ding nu op. Als je je bovendien binnen bluetooth-bereik van je smartphone bevindt, zet het apparaatje je spraak in de Myle Tap-app automatisch om in tekst en stuurt je aantekeningen desgewenst meteen door naar de plek waar jij ze hebben wil. Twitter bijvoorbeeld, of je agenda of Evernote. Of misschien wil je je calorieën tracken en moet die tankstation-gehaktbal worden toegevoegd aan je vreetlijst: dat kan dus ook.

Hot of toch not?
Hamvraag: moet je Myle Tap nu onmiddellijk gaan backen? Hé, ik hou je niet tegen. En voor de prijs (een early bird edition scoor je nu vanaf 79 dollar op Indiegogo) hoef je het niet te laten. Maar je moet er nog niet de wereld van verwachten. Het is mij bijvoorbeeld nog nooit gelukt een foutloos spraakcommando aan Apple’s Siri of Google’s Voice Search te geven. Heeft natuurlijk alles te maken met mijn zachte G… Maar de kans dat ik binnenkort ongezien berichten op Twitter ga delen via een apparaatje dat mijn spraakberichten automatisch heeft omgezet in tekst, acht ik vooralsnog verwaarloosbaar klein…

You may also like
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
Siri komt onverwachts met pikante uitspraken in Boulevard
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
levis-commuter-x-jacquard-by-google
Kan niet schelen hoe warm het is: deze jas doen we nooit meer uit!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.