Home > Coolness > JBL verkocht 100 miljoenste portable speaker en lanceert Pulse 4

JBL verkocht 100 miljoenste portable speaker en lanceert Pulse 4

JBL vierde deze week een feestje in Berlijn. Want daar maakte de speaker-tycoon tijdens IFA bekend dat ze wereldwijd 100 miljoen portable speakers hebben verkocht. En zoals je dat tijdens IFA mag verwachten, kondigde het merk ook weer nieuwe speakers aan. Ons hart ging sneller kloppen van de Pulse 4. Misschien niet eens zozeer, omdat we het ding zelf willen hebben. Maar vooral omdat het waanzinnig interessant is hoe het een trend zet in de portable speakermarkt én de marketing die daarbij hoort. 

Audiosystemen en speakers waren vroeger toch vooral iets voor de goed ingelezen nerds en audiofielen. Maar tegenwoordig is een portable speaker een sociaal statement. Een ding waar jongeren mee gezien willen worden. Dat begrijpt JBL al jaren en sinds 2013 maakt het dan ook goede sier met de Pulse-serie. Een portable speaker die niet alleen super klinkt, maar waarmee je ook zíet waarnaar je luistert. Als een soort next level lavalamp verandert de speaker van kleur op de maat van de muziek. Maar het eerste modelletje was nog behoorlijk veel ruimte kwijt aan de technologie, waardoor de lichtshow nog enigszins beperkt bleef. Maar de Pulse heeft een aardige evolutie doorgemaakt en nummero 4 in de lijn is met recht een eye-catcher op een feestje.

pulse-lijn

Specs

De speaker heeft 360 graden-geluid én dito lichtshow; is waterproof en is te pairen met 2 smartphones; zo kun je de afspeellijsten blenden. Via de bijbehorende app kun je kleurtjes desgewenst aanpassen. En… je kunt door tot in de vroege uurtjes, want met een volle accu kan het kastje 12 uur voort. Oh en eh… voor een spectaculaire lichtshow kun je bovendien verschillende Pulse 4’s aan elkaar koppelen: dat schijnt te werken door ze bij elkaar te houden en even te schudden; dan zijn ze – hopla – gesynct. Wij hebben dat overigens niet getest.

Kost dat?

Voor € 229 is ie van jou.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.