Home > Apps > Ja! Eindelijk een app om korte metten te maken met taalfouten

Ja! Eindelijk een app om korte metten te maken met taalfouten

grammar snob

Ik was er dus één: zo’n irritant mens dat te pas en te onpas taalfouten corrigeerde. Soms probeerde ik me heus in te houden, maar dat resulteerde dan in kortsluiting in mijn hoofd. Wanneer vrienden me vertelden wat hun nu toch weer gedaan hadden, ging het mis. Want na een ongetwijfeld hilarische anekdote was het enige dat bij mij was blijven hangen, dat het potdomme ZIJ is en niet HUN. Tegenwoordig heb ik mezelf beter onder controle en laat ik taalfouten van me afglijden. Jazeker: ik ben sterker dan ‘me vriend’. Maar nu is er een app, waarvan mijn taalhart sneller gaat kloppen. Grammar Snob heet het en het is de ultieme app voor alle taalpuristen.

Grammar Snob werkt alleen bij iOS 10.0 en hoger (sorry Android-mensen). Je hebt er namelijk de nieuwste iMessage-update voor nodig, waarbij je gemakkelijk stickers in tekstberichtjes kunt plakken. Want in feite is Grammar Snob niets meer dan een sticker-app, vol met kant en klare stickers met correcties op veelgemaakte taalfouten. Die stickers plak je boven op de zojuist gemaakte, tenenkrommende doodzonde van je gesprekspartner, en zie daar: je hebt de wereld weer ietsje beter gemaakt. Klein addertje onder het gras: de app is er vooralsnog alleen in het Engels. Which will do for English fuck ups, maar niet voor Nederlandse uitglijders…

Hebben? Download de app hier voor 99 cent.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.