Home > Quantified Self > Interview: Erik Söderberg van Narrative

Interview: Erik Söderberg van Narrative

Het kleine clipje dat elke 30 seconden automatisch een foto maakt: de Narrative Clip. Techionista is al maanden fan en scoorde er al menig vet kiekje mee. Al die kiekjes komen in de Narrative Cloud, vanuit waar ze worden uitgeserveerd naar de app. Daar krijg je je leven als timeline letterlijk in beeld. Ideaal voor de lifeloggers onder ons: zij die hun leven aan de hand van allerlei data in kaart willen brengen. Tijd voor een interview met het hoofd Business Management van Narrative: Erik Söderberg.

Check de video hierboven of lees hieronder de highlights.

narrative

Narrative… wa’s dat?
“Dat is ‘s werelds kleinste automatische camera. Als je hem draagt, maakt hij elke 30 seconden foto’s en verzamelt hij GPS-data. De batterij houdt het twee à drie dagen vol, afhankelijk van het gebruik.”

Hoe krijg je de foto’s uit dat kastje?
“Je koppelt de Narrative aan je computer. Je computer stuurt alles naar de cloud. De cloud analyseert de foto’s en zo krijg je je eigen timeline. Het is dus eigenlijk een fotografisch geheugen. En je kunt naar die foto’s kijken via je smartphone.”

Draag je hem zelf elke dag?
“Nee, ik niet. Er zijn wel mensen die dat doen. De mensen die graag alles willen vastleggen wat ze doen. Ik gebruik hem om mijn leven te verbeteren. Als het bijvoorbeeld mooi weer is, ben ik met de Narrative op eerder geneigd te lopen in plaats van de metro te pakken.”

Ook handig voor mensen die leiden aan geheugenverlies…
“Ja klopt! Zij gebruiken Narrative ook. Maar ook ouders die een Narrative Clip aan hun kinderen geven. Zo kunnen ze aan de hand van foto’s de dag samen doornemen.”

Hoe gaat Narrative om met privacy?
“Van het begin af aan hebben we er met het design erg op gelet dat de camera er ook echt uitziet als een camera. Je moet de clip echt als zodanig herkennen. Je moet de clip kunnen zien, zodat je kunt vragen aan de drager hem af te doen als je niet wilt dat er gefotografeerd wordt. We moedigen onze gebruikers aan zelf te vragen of het oké is. En als het niet oké is: doe hem dan af. Ik bedoel: het is een camera. Als je ergens niet mag fotograferen, moet je hem dus af doen.”

En er zit geen knop op hè?
“Als je hem ziet, is hij aan. Je kunt nooit tegen iemand zeggen dat hij uit is, als hij in het zicht is.”

Hoeveel Narratives zijn er al verkocht sinds de launch eind vorig jaar?
“We hebben er al 8000 verkocht. Dat is ver boven target.”

Hoe ziet de toekomst van Narrative eruit?
“Zonnig! Ik hoop dat we het leven van mensen kunnen verbeteren. Beelden hebben zoveel rijkere content dan andere soorten sensoren.”

Wat wil je nog oplossen met Narrative?
“Hoe we Narrative kunnen integreren met andere quantified self-devices.”

Hier wat pica’s die ik met Narrative verzamelde:

narrative_collectie

 

1 Response

  1. Pingback : Je gedachtes vangen in een doosje | Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.