Home > Apps > Ikea Place: nieuwe AR-app van IKEA laat je met meubels schuiven in je woonkamer

Ikea Place: nieuwe AR-app van IKEA laat je met meubels schuiven in je woonkamer

Wil je een nieuwe Billy of Liatorp, maar weet je niet zeker hoe zo’n nieuwe kast in je huiskamer staat? Dan kun je voortaan aan de slag met de AR-app Ikea Place. 

Als Apple-gebruiker zal het je vast niet zijn ontgaan: vorige week zijn de nieuwe iPhones en daarmee ook iOS 11 officieel gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem betekent ook dat we Apple’s ARKit eindelijk in werking gaan zien. Ik ben heel erg benieuwd wat voor innovaties dat de komende tijd op gaat leveren! Tot nu toe is er in elk geval alvast één pareltje boven komen drijven: Ikea Place. Een AR app van ieders favoriete Zweedse meubelgigant.

Vimle of Friheten?

Onlangs ben ik verhuisd en dat is voor mij onlosmakelijk verbonden met bezoekjes aan de Ikea. En hoewel ik dol ben op hun aanbod en de volledig ingerichte minihuisjes; met een fulltime kantoorbaan ben je wel aangewezen op de weekenden. En dat… dat kan op z’n zachts gezegd nog wel eens een uitdaging zijn. Volle gangpaden, jengelende kinderen en kibbelende stelletjes. Probeer je dan maar eens voor te stellen of de Vimle of de Friheten beter in je woonkamer zou passen.

Ikea Place

AR-meubels in je kamer

Met de AR-app Ikea Place zou dat zomaar eens kunnen veranderen. Met Ikea Place selecteer je de meubels die je op het oog hebt en projecteer je ze direct in je huiskamer. Niet alleen krijg je hiermee een idee welke kleuren of modellen het beste bij de rest van je interieur staan, je ziet ook daadwerkelijk of het past. Zonder meetlint! Ikea Place plaatst de artikelen namelijk op ware grote, met een nauwkeurigheid van maar liefst 98%.

Nog even geduld…

Helaas is de app voorlopig alleen nog in de VS beschikbaar en schijn je er wel een redelijk nieuwe iPhone of iPad voor nodig te hebben. Voor nu haal ik dus nog maar een paar keer diep adem, stort ik mij samen met mijn geliefde in de mensenmassa en belonen we onszelf met een hotdog na afloop. Heeft toch ook wel zijn charme.

Smaakt Ikea’s AR app naar meer? Via het Twitter account @madewithARKit kun je op de hoogte blijven van alle toffe nieuwe apps die met Apple’s ARKit tot stand zijn gekomen.

Beeld: Ikea
You may also like
Afl.2 | Een psychose via een VR-bril en digitale staartjes na een heftige break-up
Tech bepaalt de toekomst in beauty-land: L’Oreal koopt AI- en AR-bedrijf ModiFace
ikea ASMR
IKEA doet mee met vreemde ASMR fluister-trend op YouTube
airbnb-ar-tour
Creëer een augmented reality-tour voor je Airbnb-gasten

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.