Home > Coolness > Ik ga op reis en neem mee… een digitale gitaar!

Ik ga op reis en neem mee… een digitale gitaar!

 

Van hippie-festival tot de verste uithoeken van Azië: binnenkort kun je overal helemaal losgaan op je gitaar, zónder dat je dat grote akoestische bakbeest hoeft mee te slepen. Het supercompacte, high tech instrument NOMAD is namelijk zo ontworpen dat je hem makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Er komen steeds meer digitale instrumenten op de markt en er wordt ook al veel geëxperimenteerd met digitale gitaren. Maar de NOMAD viel mij op, omdat hij speciaal voor mobiliteit ontworpen is: compact, zonder losse snaren en met een custom geluid.

Het digitale instrument bestaat eigenlijk alleen uit een hals met flexibele, rubberen snaren die niet kunnen breken of vals kunnen worden. Verschillende sensoren zetten de druk of aanslagbeweging van je vingers om in mooie volle gitaarklanken, aldus NOMAD. Een ‘volle klank’ is alleen niet echt wat ik op het eerste gezicht verwacht van deze minimalistische, rubberen gitaar…

Nomad with amplifier

Maar als echte tech-optimist neem ik aan dat de potentie hem in het digitale gedeelte zit. Want met de bijhorende app kun je het geluid helemaal customizen door verschillende klanken en toonhoogtes te kiezen en de gevoeligheid van de sensoren te beïnvloeden. Klinkt veelbelovend! Zullen we dan straks overal op de wereld met elk type muziek mee kunnen jammen? Helaas kunnen we hem nog niet zelf testen, want het is nog niet bekend wanneer de NOMAD op de markt komt…

Hoe het geluid ook zal klinken, bij de gitaar hoort in elk geval een wireless amplifier (zie de foto hierboven) zodat iedereen kan meegenieten. Wordt dus vast gezellig. Maar mocht je jouw geluid nog een beetje aan het ontdekken zijn, dan kun je natuurlijk ook een koptelefoon inpluggen.

 

You may also like
marble machine
VIDEO | Marble Machine: het coolste instrument dat je ooit hebt gezien!
mighty muziekspeler
Gebackt door Techionista: een iPod Shuffle-achtige voor je Spotify playlists
Emiel Collin Feel
Achterbankinterview met de founder van de app Feel
Techionista op Radio 4
Techionista Vivianne: ‘Mega designfout van zonnepanelen opgelost’

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.