Home > Coolness > Hulp voor keuken-klunzen: de connected kookplaat

Hulp voor keuken-klunzen: de connected kookplaat

Ben jij een echte keukenprinses? Of moet je regelmatig de ramen open zetten, omdat er weer iets is aangebrand? In dat laatste geval schiet de technologie je te hulp in de vorm van een connected kookplaat die automatisch de juiste temperatuur aanneemt. Verrekte handig!

De Tasty One Top van Buzzfeed is een losse kookplaat die via Bluetooth met je smartphone verbindt. Je kiest een recept uit de Tasty-app en de kookplaat past automatisch de temperatuur op het juiste moment aan. Daarbij krijg je een seintje wanneer het tijd is om je pannenkoek te draaien of groente toe te voegen. Kind kan de was kook doen!

Aan kookinspiratie geen gebrek, want Buzzfeed is ook het bedrijf achter de enorm verslavende Tasty-filmpjes. Je weet wel: die korte filmpjes waarin de bereiding van een gerecht gefilmd wordt in een paar seconden. Die filmpjes waardoor je denkt dat je die taart ook wel even in een paar minuten maakt én waarvan je gewoon heel veel honger krijgt door het kijken alleen al. Met 1700+ recepten in de Tasty-app heb je genoeg te kiezen.

Hoe werkt het?

Deze kookplaat is het product van een samenwerking tussen Buzzfeed en tech-gigant General Electric. De slimmigheid van het apparaat zit ‘m in het samenspel tussen je smartphone en de kookplaat. Met sensoren op de kookplaat zelf wordt namelijk de temperatuur van je pan gemeten en een extra thermometer peilt de temperatuur van het eten in de pan. Zodra je een recept hebt gekozen uit de app, zorgt de Tasty One Top er automatisch voor dat de temperatuur exact goed is in elke stap van het recept. Door middel van indicatielampjes geeft het apparaat aan wanneer je een volgende stap moet uitvoeren of wanneer je biefstuk perfect gebakken is en je kunt aanvallen.

Buzzfeed heeft er trouwens rekening mee heeft gehouden dat gebruikers niet altijd connected willen koken. Daarom is de Tasty One Top ook handmatig te bedienen, zonder dat je een recept uit de app volgt. Je maakt dan simpelweg gebruik van de knoppen op het apparaat om de temperatuur in te stellen.

Alleen nog in de VS

De Tasty One Top is als pre-order beschikbaar voor 149 dollar, op dit moment alleen nog in de VS. Het lijkt mij in elk geval een topapparaat, want met de precisie van de temperatuurmeters zou het toch een heel stuk makkelijker moeten worden om een recept te laten lukken. Hopelijk komt dit keukenhulpje ook in Nederland op de markt. En zo niet, tja dan hebben we altijd nog de Tasty-filmpjes ter vermaak in de rij bij de plaatselijke Chinees.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.