Home > Quantified Self > Een wearable voor je waterflesje

Een wearable voor je waterflesje

“Veel water drinken is goed voor je.” Oh peleeeaase, dat weten we allemaal heus wel. Maar soms zijn je dagen zo druk dat je het simpelweg vergeet en soms zweet je door sporten meer dan je met je normale waterintake kunt bijtanken. Om dat te voorkomen waren er al quantified self-initiatieven zoals de Vessyl, de beker die je drankjes realtime trackt. Cool, maar niet heel praktisch: moet je elk drankje dan altijd in die beker gieten..? En dus was er behoefte aan een flexibele wearable die je om elk willekeurig flesje kunt klemmen. Et voilà: zie hier The Hug.

the hug

Wat doet ie?
The Hug is een bandje: dat wel wat wegheeft van een Jawbone Up meets Fitbit Flex. Maar in plaats van om je pols, klem je dit bandje om een willekeurig flesje (geen fancy schmancy gedoe: een flesje Spa werkt ook). Via bewegingssensoren in het bandje wordt indirect in kaart gebracht hoeveel water er vanuit het flesje jouw lichaam bereikt. Helemaal foolproof zal hij daarom niet zijn, maar zolang je niet morst, komt het aardig in de buurt. De wearable filtert namelijk wel schokkende bewegingen (van je flesje in je sporttas bijvoorbeeld) uit.

the hug

Het bandje staat via bluetooth in verbinding met The Hug-app (helaas alleen iOS) die op basis van een algoritme je persoonlijke hydratatiebehoefte in kaart brengt. Dankzij de gegevens die het bandje aan de app doorstuurt, hou je je vochtintake in het snotje. Handig: de app connect al met Fitbit en Runkeeper om je benodigde vochtinname aan te passen aan je activiteiten. Én: via een api onderschept de app ook weerdata voor een nog nauwkeuriger drankadvies: een hete dag vraagt tenslotte om meer water. Tijd voor een nieuwe teug? Dan stuurt de app je een pushberichtje.

Kost dat?
The Hug is as we speak aan het knallen op Kickstarter, maar hij is er nog niet… Met al een dikke 24.000 dollar in de pocket, is het qs-initiatief nog steeds een kleine 10.000 dollar van zijn goal verwijderd. En het aftellen is begonnen: nog 9 dagen te gaan. Je kunt het project backen en voor 59 dollar misschien wel je eigen waterwearable scoren.

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.
reelight CIO
Reelight CIO: een eeuwig werkend fietslampje?

1 Response

  1. Pingback : Dit flesje is een (onterechte?) hype op Kickstarter - Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.