Home > Quantified Self > Hot op Kickstarter: de OURA-ring trackt je slaap

Hot op Kickstarter: de OURA-ring trackt je slaap

Als onvrijwillige nachtbraker heb ik al heel wat sleeptracking-methodes uitgeprobeerd. Van allerhande apps tot wearables; er zat eigenlijk niets tussen wat me tevreden stelde. De apps waren te onnauwkeurig en de wearables (zoals de Fitbit One) zijn te lomp en dus te aanwezig voor notoire naaktslapers als ik. En daarom word ik voorzichtig enthousiast van de OURA-ring. Een sleeptracking wearable voor om je vinger. As we speak trending op Kickstarter.

Wat is het?
De OURA-ring is een unisex ring, volgepropt met sensoren. Hij meet je beweging, je hartslag, je ademhaling en je lichaamstemperatuur. Door die gegevens te combineren weet de ring volgens de makers precies wanneer je slaapt, hoe diep je slaapt en wanneer en hoeveel je beweegt. En op basis daarvan doet OURA ook nog een gooi naar het aantal calorieën dat je verbrand hebt. Al die gegevens sluist het sieraad via Bluetooth door naar de bijbehorende app om je vanuit daar via mooie grafiekjes op de hoogte te houden van je vorderingen. Maar daar blijft het niet bij. De app geeft je ook tips over hoe je je dag het beste kunt doorbrengen. Moet je na een nacht plafonddienst juist wél of niet veel sporten? De ring gaat zo’n drie dagen mee voor hij in de oplader moet.

oura_app

Goed nieuws voor QS-geeks
Voor de fervente Quantified Self-mensen onder ons is er semi goed nieuws: OURA is een samenwerking aangegaan met personal data-platform We Are Curious. Dat platform is nog in ontwikkeling, maar het idee is dat je daar andere trackingconclusies kunt inladen (hoeveel koffie heb je gedronken?) om nog betere voorspellingen over je slaap te kunnen doen.

Minpuntje
Ben ik nou euforisch van enthousiasme? Nou nee… Niet alleen omdat het ding tamelijk aan de prijs is met 299 dollar (je scoort overigens een early bird voor 229 dollar op Kickstarter); ook omdat het een unisex model betreft. Hoewel de ring in verschillende maten komt; blijft het model voor mannen en vrouwen hetzelfde. Check zelf: bij mannen ziet ie er best slick uit, bij vrouwen toch een tikkie lomp…

oura_ringen

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Hoge nood onderweg? There’s an app for that!
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.