Home > Robotics > Hebben! Star Wars-robotje BB-8 geïntroduceerd

Hebben! Star Wars-robotje BB-8 geïntroduceerd

 

Star Wars-fans opgelet! Sphero (de speelgoedmaker bekend van de verder niet heel boeiende bestuurbare robotballetjes) heeft samen met Disney de BB-8 ontwikkeld. Yep: het schattige robotje uit Star Wars: The Force Awakens, de nieuwste loot aan de Star Wars-stam die we vanaf december eindelijk kunnen gaan zien. Het schattige botje werd op de electronicabeurs IFA 2015 in Berlijn geïntroduceerd.
Via een app op je iPhone of Android-toestel kun je BB-8 via een bluetooth-verbinding besturen. BB-8 kraamt vrolijke Star Wars-geluidjes uit, hij kan holografische videoprojecties uitzenden, en om het af te maken krijg je bij BB-8 ook een speciale Star Wars-dock. Leuk? Dat vonden meer mensen. Want hij wordt de officiële merchandise voor de komende Star Wars-films.

Wat doet-ie?
Je kunt een uur met je BB-8 rondcrossen. Wat het extra grappig maakt: de bovenkant van BB-8 wordt door middel van een magneetje aan de grotere bal (zijn lijfje) ‘geplakt’ waardoor het kopje er een soort van achteraan hobbelt. Als je geen zin hebt om zelf te sturen, kun je ook een digitale kaart van de ruimte maken en het kleine robotje zelfstandig rond laten rijden.

Hebben?
Kan! Want hij is gewoon al vanaf vrijdag te koop. En wel bij onder andere Intertoys, MediaMarkt en Coolblue. Wat ie kost? 169,- eurootjes. Wordt vast een sinterklaas-hitje dit jaar!

Meer IFA 2015-gadgets vind je hier!
You may also like
Robot brengt met trash talk mensen van hun stuk
spotmini twerkt
Boston Dynamics-robot SpotMini kan twerken
Donald Duck voor schemerlamp
2019 wordt het jaar van de streamingoorlog
kakkerlak
Vet: robots leren het vak van… kakkerlakken!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.