Home > Coolness > Hebben! De CAT Clutch is een tasje met LED pixelart

Hebben! De CAT Clutch is een tasje met LED pixelart

Techionista’s unite! Hier een tasje voor wie techy voor de dag wil komen, haar smartphone geen seconde kan missen én into pixelart is.

Voor wie net als ik altijd jurkjes draagt en daardoor dus ook nooit broekzakken heeft, wat hoe belangrijk een goede tas is. Je sleept je halve leven erin mee. En omdat je hem dicht bij je draagt, is het wel zo handig als je bag je outfit af maakt (en niet afmaakt – snap je ‘m? Afmaakt?). Daarom werd ik ook zo blij van dit Kickstarter-project: de CAT Clutch. Dat handtasje completeert élk outfit, omdat je er heuse pixelart op los kunt laten.

De makers van de clutch werden geïnspireerd door die fijne games uit de jaren ’80: denk Pacman, Space Invaders, maar denk bovenal: pixels. Op het tasje zit dan ook een LED-schermpje dat via Bluetooth in verbinding staat met de bijbehorende smartphone-app (iOS en Android). Vanuit de app kun je kiezen uit ruim 20 pixelart-afbeeldingen die de CAT Clutch vervolgens laat zien.

Ook cool: je kunt teksten intikken. Slechte openingszinnen aan de bar bijvoorbeeld. En er zit een oplader voor je smartphone in. Als je die gebruikt loopt de batterijduur (van normaal gesproken rond de 10 uur) van je tasjes-display natuurlijk wel flink terug.

Maar dan nu het slechte nieuws: het ding is veel te duur voor wat je krijgt: een weliswaar cool, maar niet bijster mooi afgewerkt tasje. Wie early bird-backer is op Kickstarter scoort de CAT Clutch voor 299 dollar. De retailprijs wordt naar verwachting zo’n 400 dollar. Tikkie te veel voor een pixelige poes op je tas. Toch backen? Sla je hier je slag.

Update
De founder van CAT Clutch mailde me met de vraag waarom ik vond dat het tasje niet ‘bijster mooi is afgewerkt’. Fair enough: dat mag ik dan ook wel kracht bij zetten. Bij deze. In de video prijzen de makers onder meer het ‘lipstick slot’ aan. Maar dat is in feite niet meer dan een glitterelastiekje…

Bovendien had ik voor de retailprijs van zo’n 400 dollar (maar ook al bij de early bird-prijs van 299 dollar trouwens) ook wel wat zachte bekleding verwacht voor mijn prijzige smartphone. Nu is het in feite een doosje waarin mijn smartphone op en neer kan schuiven en wie weet wel langs de schroefjes van het scharnier kan schaven. Afijn: misschien ben ik te kritisch, maar voor dat geld heb je ook een kleine Michael Kors. Al heeft die dan weer geen LEDjes…

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.