Home > Apps > Google Maps weet of zonnepanelen op jouw dak zin hebben

Google Maps weet of zonnepanelen op jouw dak zin hebben

Zonnepanelen… Ga je die nou wel of niet op je dak knallen? Want tja, het is best een flinke investering, en hoe weet je nou zeker of het bij jou überhaupt zin heeft? Vangt jouw dak wel genoeg zon? Wie gaat die dingen dan bevestigen? Hoeveel kost dat? Hoeveel van die zonnepanelen heb je eigenlijk nodig om een beetje rendement te halen? En wat levert dat dan op? En… En… En… WRAAAHHH! En ja hoor: het ‘Laat maar hangen’-gevoel dringt zich al op. No more! Want Google Maps gaat je helpen.

Google Maps komt namelijk met een nieuwe praktische toepassing: Project Sunroof. De dienst brengt in kaart hoeveel zonne-energie een huishouden via zijn dak kan verwachten. Hoe dan? Easy (nou ja…): Google gebruikt onder meer de 3D-functionaliteit die het al had om te berekenen hoe groot het oppervlak is van het dak, hoeveel zonuren het dak vangt en met hoeveel bewolking een buurt gemiddeld te maken heeft. En dat niet alleen: Project Sunroof neemt meteen even mee waar en wanneer er schaduw is. Op basis van die info kan een gezin beter bepalen of het zin heeft een stapel zonnepannelen op het dak te bevestigen. Dat heeft tenslotte niet heel veel zin als je huis altijd in de schaduw staat. Is zo’n zonnedak voor jou interessant? Dan tipt Google natuurlijk meteen wie die dingen bij je kan bevestigen.
Jammerdebammer: de dienst is voorlopig alleen beschikbaar in een paar Amerikaanse steden. Maar Google kennende kunnen we het binnen afzienbare tijd in meer landen verwachten.
You may also like
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Google komt met depressie-test
Diversiteit
Google, Uber en meer diversiteit in de techscene | Techionista op BNR

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.