Home > Apps > Google komt met realtime vertaler

Google komt met realtime vertaler

Ja! Goed nieuws in de wereld van Tech! Google’s staat op het punt de mobiele versie van Google Translate van een update te voorzien. Een update die… *tromgeroffel*… realtime gesproken tekst kan vertalen naar geschreven tekst. En dat maakt het leven voor reizigers, mensen die een taal leren, zakentypes in het buitenland, maar ook doven een stuk gemakkelijker.

En da’s nog niet alles. Volgens The New York Times komt Google ook met een service die geschreven tekst via de camera instant vertaalt. Even je cam op een poster richten, et voilà: je hebt de vertaling op je telefoonscherm.

Zoals altijd met nieuwe technologieën zullen beide vertaaldiensten nog verre van perfect zijn, maar dat is nou net het ding met dit soort algoritmes: ze zijn zelflerend. Fouten maken is onderdeel van het leerproces. Hoe meer mensen de apps gaan gebruiken, hoe beter ze worden.

Google Translate wordt volgens de techgigant al door 500 miljoen mensen per maand (!) gebruikt. En aangezien 80 tot 90 procent van ons wereldwijde web gevuld is met slechts 10 talen, is Google’s vertaaldienst voor velen de sleutel naar al het moois (en duisters) dat online te vinden is.

Bron: The Next Web, The New York Times
You may also like
graphic van vrouwelijk persoon met gezichtherkenning
Google verwijdert genderlabels uit beeldherkenningssoftware om vooroordelen te vermijden
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Hoge nood onderweg? There’s an app for that!

1 Response

  1. Pingback : Techionista on air: Get your geek on! | Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.