Home > Auto's > Google is bezig met oplaadwegen voor zelfrijdende auto’s

Google is bezig met oplaadwegen voor zelfrijdende auto’s

google selfdriving auto

Oeh! Google lijkt bezig te zijn met iets groots en meeslepends… Een aanvraag bij de FCC (de Federal Communications Commission) duidt op de ontwikkeling van draadloze oplaadplaten die op het wegdek liggen. Een zelfrijdende auto zou zichzelf dan kunnen opladen door simpelweg over die platen heen te rijden. Wordt dit de wegbedekking van de toekomst?

Stel dat we over een aantal jaren een hele vloot van zelfrijdende auto’s hebben. Is het dan nog wel logisch om er zelf een te bezitten? Is het niet veel handiger als de auto altijd op de weg blijft en iemand voor zijn deur komt ophalen, zodra diegene via een appje een auto roept. (Of zoals deze dude dat doet met zijn Apple Watch en een Tesla. Pretty cool!) Dan hebben we namelijk minder auto’s nodig en heb jij alleen de kosten van een ritje. Geen gek idee.

En als auto’s dan toch op de weg blijven, is het ook logisch als ze zichzelf daar ook opladen. Door te rijden over draadloze oplaadplaten. Het lijkt er dus op dat Google precies dát aan het ontwikkelen is. De techgigant werkt daarvoor samen met twee experts op het gebied van draadloos opladen in de automotive industrie: Momentum Dynamics en HEVO Power. En de techniek erachter lijkt hetzelfde te werken als bij het draadloos opladen van je telefoon. Op het apparaat – de zelfrijdende auto in dit geval – zit een ontvanger, en via de platen wordt draadloos power overgeheveld. Easy does it.

Bron: TechRadar
You may also like
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan
Google komt met depressie-test
Diversiteit
Google, Uber en meer diversiteit in de techscene | Techionista op BNR

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.