Home > Devices > Google Glass opgestaan uit de dood?!

Google Glass opgestaan uit de dood?!

Google Glass… was dat niet die AR-bril die in 2013 in no time ieders smartphone moest vervangen? Nooit meer wat van gehoord! Dat klopt, want al na twee jaar kon je Google Glass nergens meer kopen. Wat een flop, dacht iedereen. Maar Google is niet zomaar uit het veld te slaan. Ze proberen nu een zakelijke doorstart te maken met de nieuwe Enterprise Edition van de Google Glass.

Afgelopen week werd aangekondigd dat de nieuwe versie van Google Glass binnenkort verkrijgbaar is voor de zakelijke markt. Na de flop van vier jaar geleden, die voornamelijk ontstond vanwege privacy en fashion-issues, richt de augmented reality-bril zich nu op bedrijven. Hier zal hij werknemers handsfree assisteren. Google heeft uitgebreid getest bij bedrijven als DHL, Volkswagen en Boeing. Na veel positieve feedback verwachten ze dat de bril een succes kan worden in de zorg, bij productiebedrijven en in de logistieke branche.

Google Glass Enterprise Edition

Hiermee wordt de nieuwe Google Glass een concurrent van andere augmented reality-brillen zoals Microsofts’ Hololens die al volop in de architectuur- en designindustrie wordt gebruikt. De Glass Enterprise Edition is hier uniek, doordat hij bestaat uit een losse Glass Pod die je op meerdere soorten brillen kunt bevestigen; van gewone maatbrillen tot veiligheidsbrillen. Maar daar blijft het bij.

Privacy en fashion issues nog niet opgelost?!

In hun doorstart lijkt het alsof ze gekozen hebben voor een veiligere markt die minder issues met privacy of fashion heeft. Want deze grote issues zijn nu maar minimaal aangepakt. Er is nu bijvoorbeeld enkel een rood lampje toegevoegd dat gaat branden als je filmt (geen stiekeme video-opnames meer) en het design is nagenoeg hetzelfde. Hierdoor betwijfel ik of hij ooit nog op de consumentenmarkt en daarmee in ons straatbeeld verschijnt. Want als je kwaad wilt, valt dat rode lampje echt wel te hacken… Maar wie weet kan de fashionindustrie Glass nog gewild maken bij de consument met spectaculaire designs of geheel geïntegreerd in onze kleding. Ik ben benieuwd waar het heen gaat. Google lijkt zelf ook nog onzeker, want ze zeggen nog geen toekomstvisie te hebben na deze zakelijke doorstart…

Wat kost dat?

De productie van de Glass Enterprise Edition is net van start gegaan en de prijs zal, afhankelijk van de klantspecifieke customization, rond de 1500 dollar liggen. Mochten ze zich ooit nog op de consumentenmarkt willen richten, dan mag die prijs wel flink omlaag als je het mij vraagt! Maar: eerst maar eens zien of deze versie een hit wordt in de zakenwereld.

Bronnen: Dezeen.com, TheVerge.com
You may also like
graphic van vrouwelijk persoon met gezichtherkenning
Google verwijdert genderlabels uit beeldherkenningssoftware om vooroordelen te vermijden
Data Science, hét beroep voor de toekomst. Maar wat is het?
Vrouw achter laptop kijkt peinzend voor zich uit.
Toe aan iets nieuws? Laat je door Techionista en Microsoft opleiden tot data scientist!
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.