Home > Wearables > Gebackt door Techionista: Pebble Time

Gebackt door Techionista: Pebble Time

Eens in de zoveel tijd flasht Techionista zelf de creditcard om een Kickstarter-project te backen. Natuurlijk om slimme geesten te steunen en uiteraard ook uit puur eigenbelang, omdat iets zo awesome is dat ik het zelf móet hebben. Vandaag is dat de gloednieuwe Pebble: Pebble Time. Een smartwatch waar ik blij van word. En ik ben niet de enige: het Kickstarterproject staat nog maar net online en heeft nu al bijna 12 miljoen dollar opgehaald (in plaats van de beoogde 500.000 dollar). En here’s why.

In 2012 kwamen de Pebblers hárd met hun e-paper smartwatch. Via Kickstarter hoopten de smartwatch-makers 100.000 dollar op te halen en dat bleek al gauw peanuts. Ruim 52.000 mensen wapperden met hun creditcards en stonden garant voor meer dan 10 miljoen. Waarom?! Zo hightech zag de smartwatch er niet uit… True, maar dankzij de e-ink was (en is) de smartwatch ook bij vol daglicht perfect leesbaar, en is de batterijduur van 7 dagen tamelijk subliem vergeleken met smartwatchconcurrenten. Bovendien: Pebble pairt perfect met android én iOS, terwijl concurrenten óf iOS óf android ondersteunen.

Na de originele Pebble volgde in 2014 de Pebble Steel; die er net even wat meer sophisticated uitziet. En zo gingen er van lovebrand Pebble meer dan een miljoen devices over de toonbank.
Nu is de smartwatchheld klaar voor de next level met Pebble Time: met dezelfde pluspunten van de originele Pebble maar nu nog dunner, lichter en mét 64 kleuren. Ook fijn: het klokje is licht gebogen, waardoor ie beter op je pols ligt. Daarnaast is Pebble Time uitgerust met een microfoontje waardoor je nu ook oproepen kunt beantwoorden of voicenotes kunt nemen. En wat vooral nieuw is aan deze nieuwe generatie: het software platform, die nu als een timeline is ingericht. De knoppen vertegenwoordigen het verleden, heden en de toekomst. Met één druk op de knop zie je of je bijvoorbeeld mailtjes of oproepen gemist hebt, en wat er nog komen gaat: die afspraak in de kroeg bijvoorbeeld.

Pebble_Time_timeline_explained-650-80

Toegegeven: Pebble Time is niet vergelijkbaar met de interfaces van smartwatches als die van Apple, LG of Samsung, maar zo is ie ook niet bedoeld. Waar die partijen vooral bezig zijn met het doorvertalen van hun mobieltjes naar een smartwatch, focussen de mannen van Pebble op waar het echt om gaat: apps die het verdienen om op je pols te draaien. En omdat de makers van opensource houden, kan iedereen Pebble-apps ontwikkelen, waardoor er nu 6500 apps voor de smartwatch zijn. Hoeveel je er op jouw exemplaar laat draaien: up to you, daar zit geen limiet aan.

Voor app-developers is er ook goed nieuws: want het nieuwe softwareplatform betekent níet dat alle developers als een malle met een nieuwe app op de proppen moeten komen. Pebble zorgt ervoor dat apps keurig worden doorvertaald. Trouwens: ontwikkelen voor Pebble is sowieso geen rocketscience: je plugt je data in de webinterface en Pebble maakt er de meest logische display voor de smartwatch van. Handig.

Kost dat?
De aller-early’ste bird konden de Pebble Time op Kickstarter voor 159 dollar scoren. Ik was een iets latere early bird en heb er 179 dollar voor betaald. De retailprijs wordt 199 dollar. Verwachte shipping: in mei.

Meer weten? Check de Kickstartervideo hierboven, of het interview van The Verge met Pebble-CEO Eric Migicovsky hieronder:

You may also like
Precies de juiste dosis zon met AI-wearable QSun
Nanodraad wekt energie op bij uitrekken
octopus smartwatch
Een smartwatch om je kids gevoel voor timing te geven
The Dot: de smartwatch voor blinden en slechtzienden
Smartwatch voor blinden en slechtzienden

1 Response

  1. Pingback : Backed by Techionista: slimme bandjes voor je Pebble smartwatch om mee te betalen - Techionista

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.