Home > Coolness > Gebackt door Techionista: een smartwatch-bandje om te bellen met je vinger

Gebackt door Techionista: een smartwatch-bandje om te bellen met je vinger

Oh ja! Soms stuit je op een Kickstarter-project dat je niet kúnt negeren. Dat zó waanzinnig cool is, dat de euro’s als vanzelf in parade vanaf je creditcard al juichend naar een backers-reward draven. En precies dát gebeurde vanavond, toen ik Sgnl ontdekte.

Wat is het?

Sgnl is een slim horlogebandje, waar je élk gewenst klokje aan kunt koppelen. Of je nou een Pebble, Apple Watch, of misschien zelfs een analoog klokje hebt. Je vervangt je oude bandje door Sgnl en het feestje kan beginnen. Krijg je een telefoontje? Dan kun je je telefoon in je tas laten zitten en opnemen met… je vinger. Dat kan doordat het bandje geluid via je botten kan geleiden, zodat je vinger als het ware de hoorn wordt. En dat ziet er niet alleen cool uit, het werkt volgens de makers ook erg goed. Je vinger filtert namelijk blijkbaar ook achtergrondgeluid prima weg, waardoor de ander naar verluidt beter te verstaan is. En anders dan bij een mobieltje, kunnen omstanders niet horen wat zich in jouw oor plaatsvindt.

Kost dat?

Nou, dat is het mooie… dat valt nog best mee. Als je er net als ik snel bij bent, scoor je een early bird-editie voor 99 dollar. Hou er wel rekening mee dat shipping naar Nederland nog eens een kleine 30 dollar kost. En je moet ook nog even geduld hebben… Er is al een werkend prototype, maar nu moet er nog opgeschaald worden voor commerciële productie. Je eigen Sgnl heb je dus pas op z’n vroegst in februari volgend jaar pas in huis. Maar hé, als Sgnl net zo cool is als de video hierboven doet geloven, dan wordt dat wachten wel beloond. Hebben? Backen doe je hier!

You may also like
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
Intrepid MIT
Beha slaat alarm bij aanranding met MIT’s Intrepid
kino-kledingrobots
Robotica meets fashion: robots die over je kleding kruipen

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.