Home > Devices > Gauss: eindelijk een goedkope, superslimme zonnebril

Gauss: eindelijk een goedkope, superslimme zonnebril

Eindelijk is er een superslimme zonnebril in de maak, die ook nog eens hartstikke betaalbaar is. Gauss heet ons nieuwe oogappeltje, en hij is niet alleen voor in de zon bedoeld, maar óók voor al die uurtjes voor je laptopscherm.

Gauss gaat as we speak hárd op Kickstarter. Met nog een dikke week te gaan, voordat de fundingdeadline is bereikt, hebben de brillenmannen al meer dan twee ton in de pocket. En dat terwijl ze maar een lousy 20.000 dollar nodig hadden. Wat maakt dit crowdfundingproject zo bijzonder?

Dat je ogen tegen al te fel zonlicht beschermd moeten worden, weten we wel. Een overdosis UV-A-straling kan je ogen beschadigen. Het verhoogt de kans op staar. We no like. Dus wie zijn mooie kijkers wil beschermen, kiest sowieso een zonnebril met 100 procent UV-bescherming (nee, niet zo’n prulletje van een bekend groot modewarenhuis, dus). Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat de straling van je tablet-, smartphone- of laptopscherm al niet veel beter is? Het blauwe licht schijnt niet alleen schadelijk te zijn voor je netvlies, in de avonduren beïnvloedt het bovendien je melatonine-aanmaak. Dat laatste kan ervoor zorgen dat je welverdiende nachtrust wordt ingeruild voor plafonddienst.

Maar nu is er dus Gauss; een slimme bril die zichzelf aanpast op zonlicht. Bovendien zit er een speciale coating op de glazen die je beschermt tegen het blauwe licht van schermpjes. En toen ze toch met coatings bezig waren, hebben de makers er ook maar meteen voor gezorgd dat de glazen niet statisch worden en krasbestending zijn. Fijn hoor.

Kost dat? Nou dat valt dus wel mee. De échte early-bird-edities zijn al op, maar je scoort nog steeds een vroege vogel voor 119 dollar. En da’s toch een stuk goedkoper dan de 159 dollar die het ding straks in de winkel moet gaan kosten. Gaat dat zien (hah!).

 

 

You may also like
Jongen achter laptop in het donker
Filtert de nachtmodus van je telefoon de verkeerde kleur licht?
Sensorwake geurwekker met slapende mensen op de achtergrond
Sensorwake: de wekker die je wekt met een geurtje
Koud? Deze armband zorgt dat je weer warm wordt
amabrush
Een automatische tandenborstel?! Doe. Normaal.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.