Home > Auto's > Franse start-up komt met een SnappCar voor rolstoelers

Franse start-up komt met een SnappCar voor rolstoelers

Wheeliz autoservice voor rolstoelers

Goed nieuws voor mensen in een rolstoel! Er komt een soort SnappCar aan met aangepaste auto’s voor mindervaliden. Het idee komt van de Franse Charlotte de Vilmorin; zelf al haar leven lang afhankelijk van haar rolstoel. Tijdens een tripje naar Florida eerder dit jaar, probeerde ze een auto te huren die was aangepast voor mensen met een rolstoel. Zo gezegd, zo gedaan… totdat ze de rekening zag: voor 10 dagen zou ze zomaar 1000 dollar lichter zijn. Dat moest toch beter kunnen? En dus bedacht ze zelf de oplossing: Wheeliz, een service waarbij particulieren hun aangepaste auto kunnen delen met andere mindervaliden.

Fauteuil Sandwich Wheeliz

Het werkt hetzelfde als initiatieven als SnappCar; waarbij particulieren een zakcentje bij kunnen verdienen door hun auto te verhuren wanneer ze ‘m zelf even niet gebruiken. Maar de auto’s die beschikbaar zijn op Wheeliz zijn allemaal aangepast op rolstoelers. De prijs is een stuk lager dan bij andere verhuurders. Volgens techsite Mashable, die eerder over Wheeliz berichtte, kost een aangepaste auto bij een traditionele verhuurder als Hertz tussen de 80 en 180 euro per dag. Bij Wheeliz huur je tussen de 50 en 60 euro per dag.

Voorlopig is de dienst alleen in enkele Franse steden beschikbaar, en heeft al zo’n 120 auto’s in haar bestand. Maar oprichter De Vilmorin heeft internationale ambities. Een powerchick om in de gaten te houden dus.

You may also like
google selfdriving auto
Google is bezig met oplaadwegen voor zelfrijdende auto’s
Techionista Vivianne op Radio4 over waterstofauto’s en breincapaciteit
UberX
UberX: de low cost Uber nu in Amsterdam
Landrover cargo sense
Landrover ontwikkelt ‘doorzichtige’ trailer

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.