Home > Big data > Fashion meets data: H&M en Google maken de perfecte jurk met behulp van jouw data

Fashion meets data: H&M en Google maken de perfecte jurk met behulp van jouw data

Ivyrevel

Ook nog altijd op zoek naar die ene perfecte jurk? Zoek niet verder! H&M en Google ontwerpen een jurk die volledig is afgestemd op jouw leven.

Mode en data: een vreemde combi? Dat vonden ze niet bij H&M en Google. Ivyrevel, digitaal modehuis van moederbedrijf H&M, maakte samen met Google de ‘Data_Dress’ in het teken van het project Coded Couture. Deze jurk sluit helemaal aan bij jouw leven, dankzij de app (Android) die gegevens over je verzamelt. Gedurende een week houdt de app informatie bij zoals de activiteiten die je onderneemt, je locatie, het weer en het soort gelegenheden waar je naartoe gaat. Hierop wordt de jurk afgestemd. Zo krijgt iemand die weinig beweegt een andere jurk dan iemand die constant van hot naar her rent, en is je jurk opgewassen tegen de weersomstandigheden waarmee je dagelijks moet dealen. Hoe custom-made wil je het hebben?!

Mede mogelijk gemaakt door Google

Dit knap staaltje modeontwerp wordt mogelijk maakt door Google’s snapshot API: een technologie die informatie opslaat over de context van een app-gebruiker. Wanneer je de app installeert, houdt deze dus een week lang op de achtergrond bij wat je doet, waar je bent, hoe het weer is, enzovoort. Op basis van deze schat aan gegevens wordt een jurk samengesteld die je vervolgens kunt kopen bij Ivyrevel. Klinkt cool, maar ergens ook wel een tikkeltje creepy om te zien hoeveel persoonlijke informatie zo’n app ongemerkt binnen harkt.

Kijken, kijken, niet kopen

Zal het jou een worst wezen dat H&M en Google weten waar je zoal uithangt en wil je gewoon die jurk? Dan moet je helaas toch nog even geduld hebben. Op dit moment wordt de app enkel nog getest door een select groepje gebruikers, maar later dit jaar wordt deze beschikbaar voor iedereen. In onderstaand filmpje kun je alvast zien hoe de app een jurk ontwerpt voor Ivyrevel’s co-founder Kenza Zouiten. Maakt stiekem toch wel hebberig!

 

You may also like
graphic van vrouwelijk persoon met gezichtherkenning
Google verwijdert genderlabels uit beeldherkenningssoftware om vooroordelen te vermijden
Gaat Google censureren?
Komt Google met gecensureerde versie voor China?
vrouw werkend aan laptop
NIEUW: Laat je gratis omscholen en scoor een baan in data-science!
artist impression van een oogscan
Met een oogscan de kans op een hartaanval bepalen? Google bewijst dat ’t kan

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.